DOLAR : 42,76₺
EURO : 50,14₺
STERLİN : 57,28₺
GRAM : 5.966,83₺
ÇEYREK : 9.794,64₺
CUMHURİYET : 38.862,11₺
Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Yazarlara git

RİSK ALMAYI GÖZE ALMAK

9 Kasım 2020
Futbol ve sporun doğasında risk alma duygusu vardır, risk alamayan spor yapamaz futbol oynayamaz.Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynadığımız maçta bunun çok güzel bir örneğini gördük. İlk yarıdarakibe tamamen kendini bırakmış ona göre gardını almış bir Konyaspor ikinci yarıda ise risk alan golbulmak için mücadele eden deyim yerinde ise devreye yeni sürümü ile çıkan Konyaspor takımı vardı. Ulusal medyanın da algısıyla daha lig başlamadan şampiyon ilan edilen rakip takım belli ki üstümüzde baskıya ve korkuya neden olmuş hiç gereği yokken. Oyunun ilk devresinde gördük ki rakip takımın ne oyun kurgusu nede bir oyun planı var, tamamıyla oyuncuların inisiyatifine bırakılmış doğaçlama bir oyun oynadılar İlk yarı buna göz yumduk ve oyunu kendi yarı alanımızda kabul ettik.

Çok şükür ki ikinci yarıda bu korkuyu ve baskıyı üzerimizden atıp rahatladık buna mukabil de top yapmaya oyunu sürekli ikinci bölgeye taşımaya kanatları kullanmaya başladık. Rakibin sahaya yayılımındaki mesafeyi uzatıp onları uzun oynamaya zorladık stoperlerimiz maçın bu bölümünde üstlerine düşeni çok iyi yaparak oyundaki ritmi bulmamıza katkı sağladılar ve sonucunda golü bulduk gol den sonra biraz daha rahatlayan takımımız daha özgüvenli hareket etti, oyunun son bölümlerinde final paslarında biraz daha dikkatli olsak skor çok farklı olabilirdi bizim lehimize. Yazıya giriş cümlemde özellikle belirttiğim gibi; risk aldığımız kendi oyun ezberimiz ile hareket ettiğimiz takdirde bu ligde yenemeyeceğimiz takım olmadığını vurgulamak istiyorum, bu ligin kalitesi artık geçmiş yıllara oranla çok düşük ligde korkulacak çekinilecek bir takım olmadığı kanısındayım.

İsmail Kartal ve ekibinden ricamız ilk yarı rakibi tartalım ikinci yarı darbeyi indirelim anlayışından ziyade kendi oyun anlayışımızı doksan dakikaya yayabilme mantalitesiyle hareket edilmesidir, çünkü eleştirdiğimiz anlayış yüzünden kazanabileceğimiz ve üstün oynadığımız üç maçta puan kaybettik, bugün o puanları alabilsek çok daha rahat bir konumda olabilirdik. Hem camia hem takım olarak kırılgan bir yapıya sahip olduğumuz şu dönemde alınan her kötü sonuçta dağılmamız çok daha kolay oluyor, bu süreci göz önünde bulundurup devre arasına kadar heybemize ne koyabilirsek kârdır, buda kânâatimce risk alarak ve kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışarak mümkün olur. Çünkü Konyaspor beğenir yahut beğenmezsiniz bu ligin ne oynadığı belli , belli bir oyun disiplini, şablonu ve taktiksel dizilişi olan 5-6 takımından biri, bu avantajımızı iyi kullanıp üzerine bir kaç kurgusal ekleme yaparak ligde hakkettiğimiz yere gelmemiz mümkün.