Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​RİSK ALMAYI GÖZE ALMAK

09 Monday 2020
Futbol ve sporun doğasında risk alma duygusu vardır, risk alamayan spor yapamaz futbol oynayamaz.Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynadığımız maçta bunun çok güzel bir örneğini gördük. İlk yarıdarakibe tamamen kendini bırakmış ona göre gardını almış bir Konyaspor ikinci yarıda ise risk alan golbulmak için mücadele eden deyim yerinde ise devreye yeni sürümü ile çıkan Konyaspor takımı vardı. Ulusal medyanın da algısıyla daha lig başlamadan şampiyon ilan edilen rakip takım belli ki üstümüzde baskıya ve korkuya neden olmuş hiç gereği yokken. Oyunun ilk devresinde gördük ki rakip takımın ne oyun kurgusu nede bir oyun planı var, tamamıyla oyuncuların inisiyatifine bırakılmış doğaçlama bir oyun oynadılar İlk yarı buna göz yumduk ve oyunu kendi yarı alanımızda kabul ettik.

Çok şükür ki ikinci yarıda bu korkuyu ve baskıyı üzerimizden atıp rahatladık buna mukabil de top yapmaya oyunu sürekli ikinci bölgeye taşımaya kanatları kullanmaya başladık. Rakibin sahaya yayılımındaki mesafeyi uzatıp onları uzun oynamaya zorladık stoperlerimiz maçın bu bölümünde üstlerine düşeni çok iyi yaparak oyundaki ritmi bulmamıza katkı sağladılar ve sonucunda golü bulduk gol den sonra biraz daha rahatlayan takımımız daha özgüvenli hareket etti, oyunun son bölümlerinde final paslarında biraz daha dikkatli olsak skor çok farklı olabilirdi bizim lehimize. Yazıya giriş cümlemde özellikle belirttiğim gibi; risk aldığımız kendi oyun ezberimiz ile hareket ettiğimiz takdirde bu ligde yenemeyeceğimiz takım olmadığını vurgulamak istiyorum, bu ligin kalitesi artık geçmiş yıllara oranla çok düşük ligde korkulacak çekinilecek bir takım olmadığı kanısındayım.

İsmail Kartal ve ekibinden ricamız ilk yarı rakibi tartalım ikinci yarı darbeyi indirelim anlayışından ziyade kendi oyun anlayışımızı doksan dakikaya yayabilme mantalitesiyle hareket edilmesidir, çünkü eleştirdiğimiz anlayış yüzünden kazanabileceğimiz ve üstün oynadığımız üç maçta puan kaybettik, bugün o puanları alabilsek çok daha rahat bir konumda olabilirdik. Hem camia hem takım olarak kırılgan bir yapıya sahip olduğumuz şu dönemde alınan her kötü sonuçta dağılmamız çok daha kolay oluyor, bu süreci göz önünde bulundurup devre arasına kadar heybemize ne koyabilirsek kârdır, buda kânâatimce risk alarak ve kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışarak mümkün olur. Çünkü Konyaspor beğenir yahut beğenmezsiniz bu ligin ne oynadığı belli , belli bir oyun disiplini, şablonu ve taktiksel dizilişi olan 5-6 takımından biri, bu avantajımızı iyi kullanıp üzerine bir kaç kurgusal ekleme yaparak ligde hakkettiğimiz yere gelmemiz mümkün. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mimarsinan87

    İlk gölümüz efsane bir gol oldu onu baştan söylemek isterim. 2003 senesinde Fenerbahce-Konyaspor maçını Konyaspor Tribününde o soğukta o yağmurda izlemiş hem bu sefere nail olmuş hem de kederlenmiştim. Dun gibi aklımdadır. Kederlenmemin nedeni Konyaspor Tribününde 20 kişi bile olmamasıydı. Halbuki Konya'dan birkaç tane taraftar otobüsü kalkmıştı biliyordum. O zamanlar kendine Koyu Konyaspor'lu diyen fanatik taraftarların bile kalbinde bir istanbul takimi olurdu. Bu güya ` fanatik` arkadaşlar o gece Konyaspor Tribünü yerine Fenerbahce tribününü seçmişlerdi. Cunku kendi `Goyu Gonyali` taraftarımızın bile kazanacağımızdan zerre ümidi yoktu... maç 4-0 olmuştu bile ama o bir avuç taraftarın tezahuratinda hiçbir değişiklik yoktu. Elimizden geldiğince takimimizin yanında duruyorduk. Ardından takimimiz pes pese iki gol buldu ve bütün Fenerbahce tribünleri suspus oluverdi. Tek hedefleri galibiyet olan koskoca bir güruhu maçı kaybetme korkusu sarıvermişti. İnanılmaz bir an yaşanıyordu; bir avuç KONYASPOR'lu stadyumu inletiyorduk ve o an gerçekten bir taraftar olduğumu gerçek bir KONYA'li olduğumu hissetmiştim. Maci kaybetmiştik ama o gece galibiyetten daha önemli bir şey elde etmiştim. Seneler geçti ve artık takimimiz ve taraftarımız ciddi bir aşama kaydetti. Fenerbahçe'yi güzel bir oyunla sahasında yenmek bile, bize kendimizi sorgulama imkanı sunuyor. Bu günlere o soğuk, yağmurlu, kederli ve düşünceli gecelerden geldik. Umudumuzu kaybetmedik yılmadık sadece yapmamız gereken tek bir şey vardi onu yaptık takimimizi destekledik. Su günlere gelmemizin en büyük sebebi o bir avuç taraftarın içindeki sevgiyi diğerlerine aşılamasıdır. Takımımla olduğu kadar BUYUK KONYASPOR TARAFTARI ile de ciddi anlamda GURUR duyuyorum. Yazarı, çizeri, muhabiri, sosyal medya destekçisi ile herkese ama herkese teşekkür ediyorum.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Musa harmancı

    Rısk almak kaybetmek degıl kazanmaktır elinize sağlık güzel bır yazı olmuş devamını bekliyoruz

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English