Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​100. yıla girerken

03 Monday 2021
1922 yılında temelleri atılan Konya futbolu, birçok farklı isimle temsil edilmeye çalışılmış olsada sonunda Konyaspor çatısı altında birleşmeyi başararak yerel çekişmelerden kurtarılıp ulusal düzeyde şehrin sporda markalaşması adına önemli bir adıma dönüşmüş. İster, Konya Gençlerbirliği,İster Konya İdmanyurdu , ismi ne olursa olsun sonuçta atılan her adım Konya futboluna ve şehrin spor kültürüne katkı sağlamak, Konya şehrinin ulusal ve uluslararası arenada temsili amaçlanarak atılmıştır. Nihayetinde de Konyaspor markasıyla yüz yılı geride bırakan bir çınara dönüşmüştür.

Konya gibi önemli bir şehrin zaten bu alandan mahrum kalması, bu konuda iddiasız olması tarihine , köklerine ve potansiyeline yakışmayan bir durum olurdu. Her ne kadar 90'lı yıllara kadar ülke futbolunda kendine yakışan yeri edinemese de bu tarihten sonra inişli çıkışlı bir performansla da olsa yavaş yavaş Türk futbolunda bende varım diyebilmiştir. Son 30 yıla baktığımızda Konyaspor bu sürecin 20 yılını süper ligde geçirmiş. 70'li ve 80'li yıllarda Anadolu’nun futbolda öne çıkan; Trabzon, Eskişehir, İzmir, Bursa gibi şehir takımları arasına girmeyi o günkü yerel rekabetin (Konya İdmanyurdu) etkileri ve sancıları neticesinde başaramamış olması şehrin futbol kültürünü baltalamış olsada, özellikle 2014 yılında yeni stadyumla birlikte oluşan heyecan, Konya‘nın bu alandaki potansiyelini ve arzusunu açığa çıkarmak adına büyük bir adım ve kıvılcım oldu. İşte 100. Yıl gibi sembolik dönemler bu ivmeyi, coşkuyu, heyecanı devam ettirmek ve diri tutabilmek için çok önemli. Konyaspor önümüzdeki sezon ile birlikte süperlig’de aralıksız 9.sezonuna girmiş olacak son 8 sezona lig üçüncülüğü, 2 kez üst üste Uefa Avrupa ligi grupları, Türkiye Kupası ve Süper kupa yı sığdıran kulübümüzün bu kazanımları geçtiğimiz bir kaç sezon itibariyle harcamış olması maddi kayıp haricinde çok şükür altından kalkılamayacak bir sonuca dönüşmedi. Bu son dönem tecrübeleri ve 100. Yıllık birikimin artık yeni bir vizyon ile harmanlanması gerekiyor. Hem kulübü yönetenler hem Konyaspor’a gönül verenler artık şunu unutmamalı; Kulüplerin yaşaması için sezonluk planların hiçbir önemi yok. Geçmişte bizim yaşadığımız başarıların çok daha fazlasına ulaştığı halde bugün tarihin tozlu raflarında sadece bir anı olarak kalan şehir takımları ve 100. Yıl rüyalarınında nasıl bir kabusa dönüşmüş olduğuna da şahit olduklarımız var. “100.yılda şampiyonluk” gibi altı boş popülist hedefler koyup bunun sonucunda yüz yıllık birikimi ve emeği çöpe atmak bu sembolik sezonunun sonucunda büyük bir hüsran yaşamak bizim için asla kabul edilemeyecek bir durum.

Konyaspor artık bu ligde kalıcı olan , ayakları yere sağlam basan , değer üreten , alt yapısından çıkardığı gençlerle kalıcı başarıları hedefleyen , kendi yağıyla kavrulan, her sezon üstüne koyarak istikrarlı şekilde yoluna devam eden bir kulüp olmalı. 100. Yılın içi ancak bunlarla doldurulduğu takdirde anlamlı olur, bu sembolik yıl özelinde planlanmamış temelleri atılmamış , içi doldurulmamış her söylem ve popülist yaklaşım Konyaspor’un geride bıraktığı yüz yıla 100. Yıl sloganıyla süslenmiş bir ihanet olur. Öncelikli ve gerçekçi hedef kulübün kendi imkanları dahilinde yarışabileceği bu yarışın içinde futbol aklıyla var olabileceği bir yapı kurmak ve buna uygun icraatlar yapmak olmalıdır. Umarım bu güzel şehrin takımı yaşamaya ve Türk futbolunda "bende varım" demeye devam eder.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • sinan

    Aklıselim bir yazı olmuş hocam teşekkürler. Bence de altı dolu olmayan hayallere kapılmak çok kötü sonuçlara yol açabilir. Futbolda şapkadan tavşan çıkarma yılları çoktan geldi geçti. Özellikle mali basari ve istikrar olmadan yapılabilecekler her gün yüzümüze tokat gibi inmektedir. Mali borç batağındaki istanbul takımları avrupa kupalarında sadece \"selam verip çıkacaktım\" diyen tiplere dönüşmüş durumdalar. Formül aslında çok basit: Taraftar + Mali istikrar + Güzel Futbol = Basari.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Adınızı giriniz!

    Yorumunuzu giriniz!

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English