Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​HEDEFE DOĞRU

05 Nisan 2021
Milli aradan önce Alanya galibiyetiyle psikolojik eşiği geçen Konyaspor , Erzurum maçıyla birlikte ligdeki konumunu aşağı yukarı belirlemiş olacaktı. Bu maçın sonucu takımın ve taraftarın gözünü artık alt sıralardan çevirip üst sıralara doğru odaklanmasına olanak sağlayacaktı.
Maçtan önce rakip takımın can havliyle oynayıp bizi zorlayacağını, bizim adımıza kolay bir maç olmayacağını ön görmüştük. Lakin ilk yarıyı izledikten sonra kaçırdığımız fırsatlar ve rakibin dağınık oyunu karşısında skor farkını açamadığımız için hayıflandık. İkinci yarıda ise bambaşka bir senaryo çıktı karşımıza, takımımız ikinci devre itibariyle tamamen kendi yarı sahasına çekilmiş hücumsal anlamda varlık gösteremeyen bir hale bürünmüştü. Maçın son dakikalarını yine “tırnaklarımızı yiyerek" geçirmek durumunda kaldık. Golü ne zaman kalemizde göreceğiz diye beklerken son dakikada rakip lehine verilen ve daha sonra iptal edilen penaltı kararıyla birlikte derin bir nefes aldık ve nitekim maçı zorda olsa kazandık. 

Maçın ardından alt sıralardaki takımların hemen hemen hepsinin kazanmasıyla bu galibiyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk, olaya buradan bakınca ikinci yarıdaki kısır oyunumuz ve yaşadığımız rehavetin nelere mâl olabileceğini de kazanmış olarak görmek bizim için bir şanstı. Eğer bu maçta hiç gereği yokken rehavet nedeniyle yaşayacağımız muhtemel puan kaybı bir gözümüzün hâlâ aşağıda kalmasına neden olabilirdi. Bu ligde artık her maçın zor geçeceğini ve mücadele etmeden kazanmanın çok zor olduğunu rehavete kesinlikle yer olmadığını anlamamız gerekiyor. Şüphesiz İlhan hoca hafta içi gereken uyarıları yapacaktır. Özellikle son iki sezondur düşme hattıyla ilgili yaşadığımız stres ve kırılma,  camia olarak sinir kat sayımızı bir hayli arttırmış durumda, artık buna bir son vermek için sezonun geri kalanındaki pozitif performansımız hem bizlerin hemde  Konyaspor kulübünün sağlıklı bir yapıya bürünmesi adına çok önemli.

Son 11 haftada sadece iki mağlubiyet alan ve İlhan Palut ile beraber, maç başına 1.87 puan ortalaması tutturan ekibimizin sezonun sonuna kadar bu ivmeyi devam ettirmesini umut ediyoruz. Sezon başı öngördüğümüz ve bizim için gerçekçi bir hedef olan ligi ilk on içinde tamamlamak şuandan itibaren tek motivasyon kaynağımız olmalı. Böylelikle son yıllarda yaşadığımız travmalardan bir nebze sıyrılıp gelecek yılların plân ve programını daha rahat bir ortamda yapma imkanı bulabiliriz. Kalan 10 maçta alınacak muhtemel 15-16 puan bizi bu hedefe ulaştırabilir.

Konyaspor yönetimi , teknik heyet ve futbolculardan sezonun kalan kısmında bu hedef çerçevesinde hareket edip, motivasyon anlamında herkesin kendi payına düşen çabayı sarf etmesini bekliyoruz. Umarım gelecek yıllar Konyaspor için daha verimli olur. 100. Yılımızda camia ve şehir, Kulübümüz ile daha da bütünleşip kenetlenerek, sosyal anlamda şehirde  coşkuya ve mutluluğa vesile olur. Bu durum özellikle son dönemde yaşadığımız sıkıntılı günleri dağıtmak adına da çok önemli.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English