Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​OYUN KARAKTERİ

30 Monday 2020
Son yıllarda Konyaspor maçlarını izlerken gerilim dolu anlar yaşıyor bu maç nasıl bitecek stresiyle boğuşuyorduk,  ne maçtan ne oynanan oyundan keyif alabiliyorduk, skor olarak öne geçsek bile içimizde sürekli bir huzursuzluk vardı , doksan dakika bitmek bilmiyordu, kazandığımız maçlarda bile içimizde buruk bir tat kalıyordu. Dün oynanan Alanyaspor maçı ise geçmişte yaşadığımız bu duyguları bir nebze olsun sildi, nedenine gelince ; Alanyaspor bu ligin  en az gol yiyen (3) en çok gol atan (18) takımıydı dünkü maçta da gördük ki sahaya çok iyi yayılan,  etkili hücum silahları olan , temposu yüksek,  takım bütünlüğünü hem hücum hem savunmada çok iyi sağlayan bir ekip vardı karşımızda. 

Açıkçası maçtan önce fikrim; Konyaspor ‘un tamamen savunmaya dönük topu rakibe bırakıp gardını almış bir oyun anlayışıyla sahaya çıkacağı yönündeydi , geçmiş yıllardaki oyun ezberimiz bizi bu düşünceye sevk etti. Fakat oyun hiçte beklediğimiz gibi olmadı,  önceki sezonlarda bu takımla oynayıp kazandığımız maçlarda bile ölüp ölüp  dirilmiştik, ligde bizi çaresiz bırakıp oyun olarak ezen belkide tek ekipti hızlı ve hareketli oyun tarzları bizi fazlasıyla yıpratıyordu, dünkü maçta ise kaybetmemize rağmen sahaya karakter koyan oyun olarak ezilmeyen maçın belli bölümlerinde oyuna ortak olan bir takım izledik, hücum bölgemiz her ne kadar etkisiz ve formsuz ( Miloseviç , Cikaleshi ) olsa da, genel olarak kaybetmeyi kabullenmeyen bir anlayış ve mücadele vardı, benim adıma bu maçla ilgili dikkatimi en çok çeken şey ise ; oyun disiplininden kopmayarak kendi oyun anlayışımızda ısrar etmemizdi öyle ki baskı anlarında bile uzun ve rastgele toplarla değilde savunmadan ayağa paslarla hücuma çıkmaya çalıştık ,  özellikle maçın 50.  ve 75. Dakikaları arasında golü arayan baskı yapan ve üstün olan taraf bizdik. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda ise bana göre maçın hakkı beraberlikti fakat hücum hattındaki sakatlıklar ve oyuna giren oyuncuların verimsizliği buna mâni oldu.

Bu maça skordan bağımsız bakarsak , Konyaspor yıllardır alışılagelmişin dışına çıkarak bize gelecek adına bazı emareler sundu , özgüveni yüksek ne oynadığını bilen rakibe karşı kora kor mücadele eden maçın son anlarına kadar oyunun içinde kalan bir takım beklentimize küçük te olsa  karşılık verdi.Umarım bu karakterli oyun anlayışı devam eder ve yıllardır taraftarın sahada görmeyi hayal ettiği bir Konyaspor izleriz bundan sonra , temennimiz ve beklentimiz budur.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • fanatik konyasporlu

    İsmail Kartal ve futbolcularımıza yaşamlarında ve kariyerlerinde uzun ömür ve başarılar dilerim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • fanatik konyasporlu

    İsmail Kartal'ı Konyasporda başarılı olmak isteyen ve kariyerini burada daha üst çıkarmak isteyen bir teknik adam olarak gördüm. rakibe göre oyun ve futbolcu kapasitesine göre strateji izliyor. doğru bir yaklaşımdır.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Yıldırım.

    Takının defansif yapısı iyi. Pas oyununu gelişturen,hücum plabı olan,ofansif kaliteyi gelişrmtirmekte olan bir takım var. Ofansta işleyişin bazen pas hatalarına bazen de ilerdeki bireysel hayalara takıkdığı oluyor. Bu da takım oyununu ve birlikte hareket ederek düzeltileceği düşüncesindeyim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English