Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Onlar adına ‘maalesef’ olan bir şey bizim adımıza sevinç kaynağıdır.

26 Monday 2019
Sezona iç sahada Ankaragücü karşısında berabere kalarak 2 puan kaybı ile başlayan Konyaspor geçtiğimiz sezondan devraldığı seriyi sürdürüyor. 

Sürpriz sonuçların yaşandığı ve her takımın her takımı yenebildiği ligde alınan her puanın çok kıymetli olduğunu her açıklamasında dile getiren Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman’ın haklılığını bir kez daha gördük. 

Kolay yenilmeyen, rakiplerinin saygı ile baktığı ve çekindiği bir takım olma yolunda hızla ilerleyen Konyaspor, son şampiyon karşısında 1 puanı son dakikada kurtardı. 

Maçın ilk beş dakikasında üç kez gol girişiminde bulunan ancak sonuç alamayan Konyaspor, kırmızı kart pozisyonuna kadar rakibinin gücünü bilerek oynadı.  Rakibinin top kontrolüne izin veren ancak ceza alanına sokmayan bir oyun anlayışı ile rakibin tüm planlarını bozdu. Savunmaya çarpıp kaleye giden bir top gol olurken, ardından gelen kırmızı kart planları değiştirdi. 

Bu dakikadan itibaren oyunu rakip alanda düşünen Konyaspor’da Aykut Kocaman’ın yaptığı müdahalelerde sonuca tesir etti. Son bölümde kurulan baskıya rağmen kaleye gitmekte ki yetersizlik eleştireceğimiz en büyük sorun. 

Son on dakika tüm hatlarıyla savunmayı tercih eden Galatasaray’ı görüp, Konyaspor’u ‘savunma oynuyor’ diye eleştirmek acımasızlık değil mi?

Hepimizin gördüğü sorunları tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Gol üretkenliğini artırdığımız zaman tüm sorunlara da çare bulmuş olcağız. Bunun için gereken tek şey zaman.

Konyaspor bu tip kapalı savunma kurgularını aşmanın da planlarını yapmalı!. 

Maçın başında verilmeyen bir penaltımız olduğu gerçeğini göz ardı etmeyelim. Hakem kendisinden 3 metre mesafede olan pozisyonu sarı kart ile geçiştirmeye çalışsa da VAR uyarısı ile Kırmızı Kart kararını verdi! Penaltı beklediğimiz pozisyon içinde VAR devreye girmeliydi. Geçen sezon bu iki takımın maçında ve aynı yerde VAR devreye girmedi diye kıyameti koparanları bu pozisyon içinde görmek isterdim…

Yeni transferlerden Bajic beklediğimiz görüntüyü bu maçta da veremedi. Anicic güven vermeye başladı. Sanırım çok daha iyi maçları olacak.  Miya hakkında yorum yapmak için henüz çok erken. Ömer Ali Şahiner zaman zaman göründü.  Jectovic, Johnson ve Milosevic geçtiğimiz sezona göre bir kademe daha ilerleyecek gibi görünüyor. 

Son şampiyona karşı oynarken yapılacak en doğru hamleleri yapan ve önceliğini gol yememe üzerine kuran Aykut Kocaman’ın tavrı doğru. İki takımın kadrolarına baktığınız zaman Konyaspor’un açık bir oyunu tercih etmesini isteyenler, sadece Galatasaray’ın bol gol bulması ümidinde olanlardır. 

Evet takımımız adına bu tip maçlar zevk veren maçlar değildir ancak, hatırlatmak isterim ki Konyaspor lig üçüncüsü olarak Avrupa Kupalarına gitme hakkını elde ettiği sezonda buna yakın bir oyun anlayışını benimsemişti. 

Takımın o zaman nasıl oynadığını bu gün hatırlayan yoktur. 

Ama aldığı sonuçlar hala hafızalarımızda…

Baksanıza, canlı yayınlara çıkıp Konyaspor’un golüne ve aldığı bir puana ‘Maalesef’ diyebiliyorlar…

Onlar adına ‘maalesef’ olan bir şey bizim adımıza sevinç kaynağıdır. 

Kalın Sağlıcakla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English