Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Memnuniyetsizliğimiz “1 gol”

19 Monday 2019
Her şeyden önce Konyaspor camiası adına iyi bir sezon geçirmeyi diliyorum.

Ligin ilk maçları genellikle beklenmeyen sonuçlara sahne olur.

Galatasaray’ın Denizli’de, Beşiktaş’ın Sivas’a karşı, Başakşehir’in Malatya’da yenilmesi gibi…

Ankaragücü maçı öncesi böylesi bir sürpriz yaşamaktan çekiniyorduk. 

Rakiplerimize baktığımızda iç sahada oynayacağımız Ankaragücü ve Antalyaspor maçları favori olduğumuz ve galibiyet beklediğimiz maçlardı.

Tıpkı geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında iç sahada puan kaybettiğimiz birçok maç gibi. 

Futbolun en güzel yanı
Geçtiğimiz sezona göre kadrosu çok fazla değişmese de, oyun sitemi üzerinde rötuşlar yapılan Konyaspor sahada ne istediğini bilen taraftı.  

Oyunu rakip yarı alanda oynamak isteyen ve büyük bir bölümünü bu şekilde oynayan Konyaspor’da, bazı oyuncuların henüz hazır olamaması gol yollarında yetersiz kalınmasına yol açtı.

İstatistikler Konyaspor’un yüzde 60’ı bulan bir oranda topa sahip olduğunu, kaleye 23 şut atıp gol girişiminde bulunduğunu gösteriyor.

Ama ne yazık ki çizgiyi geçip filelerle buluşan top olmayınca tüm istatistikler göz ardı ediliyor.

Gol sevinci ile bir ayağa kalkıp avazın çıkana kadar bağırmadıktan sonra, yanında oturan ile kucaklaşmadıktan sonra, gol anonsunu bekleyip yüksek sesle futbolcunun ismini haykırmadıktan sonra…

Futbolun en güzel yanı eksik olursa tat vermez…

Yeniler
Takım halinde geçtiğimiz sezonun üzerine çıkmaya çalışan Konyaspor’da yenilerden Anicic görevini yaptı, ismi öne çıkmadı.  

Bajic bu hali ile taraftarı da bizleri de memnun etmedi. O’ndan beklentimiz büyük.

U21 takımından gelen ve geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman tarafından özel olarak hazırlanan Erdon Daci ilk maçında iyiydi. Gelecekte çok daha iyi olup Süper Lig’de adından söz ettirecek gibi
görünüyor.

Oyuna sonradan giren Mücahit Can Akçay ve Ali Yaşar’ın performansı ve kendilerine olan güvenleri çok önemli.

Özellikle Ali Yaşar benim beklentilerimin çok büyük olduğu oyunculardan bir tanesi.  Aykut Kocaman’ın daha ilk maçta görev vermesi Konyaspor’un geleceği adına da büyük değer taşıyor.

Diğer isimler üzerinde çok fazla durmayacağım. Geçtiğimiz sezondan tanıdığımız oyuncular bıraktığımız yerde duruyor. Avrupa hedefi istiyorsak onlarından bir adıma daha öne çıkmaları gerekiyor.

Takviye beklentisi haklı
Genel anlamda alınan 1 puan kötü değil. Ancak iç sahada kaybedilen 2 puan var. Kalan 33 haftada telafi edilebilir bir kayıp bu.

Hücum anlamında takımın takviye isteği açık. Bu konuda yürütülen çalışmalar var. Kısa zaman içinde sonuç alınmasını bekliyoruz.

Transfer için son söz Aykut Kocaman’da. Yönetim hazır bekliyor. Madem Kocaman’a güvendik o zaman biraz daha sabredeceğiz.

Ankaragücü karşısında sergilenen futbol açıkçası beni hayal kırıklığına uğratmadı.

Direkten dönen top yada girilen pozisyonlardan bir tanesi gol ile sonuçlanmış olsa herşeyden memnunduk. O halde memnuniyetsizliğimizin tek sebebi gol. Golü atacak oyuncu…

Golü atacak yada zemini hazırlayacak oyuncular bakımından saha içinin olduğu kadar yedek kulübesinin de biraz daha zenginleşmesi gerekiyor.

Öylesi maçlar yaşayacağız ki; dönüp kulübeye kimler var diye baktığımız da yüzümüz gülsün.

Dostluk maçı oldu
Taraftar üzerine düşeni yaptı. 25 bin dolayında taraftarın desteği ile maçlar ayrı bir güzel.  İki takım taraftarının dostluk izinde takımlarını destelemesi ve maç sonunda dostça ayrılmaları her şeyin üzerinde.

Yıllarca birbirlerine misafir olamayan iki takım taraftarı da bu durumdan memnun. Spor Yazarları Derneği adına bir üyesi olduğum İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı bu karar ve sonrasında yaşanan gelişmeler, futbolumuzun geleceği adına daha izlenebilir maçlar için umut verici.

Henüz 1 maç oynadık. Karar vermek için çok erken.

Fakat alınması gereken önlem varsa bunun için zaman daralıyor.

Özetle, hücum hattını destekleyici takviye hepimizin beklentisi.

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English