Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Beklenmeyen sonuçlar…

02 Monday 2019
SÜRPRİZLERE DEVAM

Beklenmeyen sonuçların alındığı Süper Ligin ilk iki haftasının ardından Sürpriz sonuçlar devam etti. Bizim adımıza beklenmeyen şey Konyaspor’un kendi sahasında Ankaragücü ve Antalyaspor karşılaşmalarını galip tamamlayamaması. Evet yenilmeyen bir takımımız var bu işin iyi tarafı ancak iç sahada kaybedilen 4 puan var.

Şartlar ne olursa olsun bu tip maçları kazanmak gerekli. 

48-50 puan hedefi için iç sahada avantajının kullanılabileceği karşılaşmaları kayıpla geçmek demek, telafi için daha zorlu maçlara göz dikmek anlamına geliyor. Zorlu maçları kazanma isteği ise stresi artırmakta.

STRES

Galibiyet hasreti uzadıkça özelikle iç sahada çıkılan maçların stresi de artmakta.

Galatasaray karşısında son 15 dakikada sabırla pas yapan, şut atmak için doğru zamanı bekleyen futbolcuların Antalyaspor maçında alelcele kaleye gitme istekleri hep bu sebepten.

Bu stresi ortadan kaldırmak futbolcuların elinde. Alacakları bir galibiyet yeterli. Arkalarında Ülkenin en iyi taraftar topluluğu var.

AYKUT HOCA ZAMAN İSTEDİ

Geride kalan üç haftada Konyaspor’un oynadığı futbol kötü değil. Her maçta gelişim kaydeden ve rakibe göre bir futbol anlayışı ile sahada olan Konyaspor gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı attıktan sonra sorunlarını çözebilecek.

Konyaspor topa sahip olmada, sabırlı oynamada, garanti pas atmada ligin liderlerinden. Kaleye en fazla şut atan takım istatistiğini bile eline alan Konyaspor’un yaşadığı gol sorunu, golcü kimliğindeki oyuncuların eski güçlerini bulmaları ile çözülebilecek. Bu konuda zaman isteyen teknik direktör Aykut Kocaman’a tolerans tanınması gerektiği fikrindeyim.

3 MAÇ, 3 GOL, 3 PUAN…

İlk 0-0, ikinci maç 1-1, üçüncü maç 2-2.

Gol atma konusunda adım adım ilerlerken savunma kurgusunda da sorun mu yaşıyoruz?

Tecrübeli savunma oyuncularından Ali Turan belki hakemin basit ve kolay bir kararı ile penaltıya sebep oldu. Ancak geride kalan iki haftada yaşanan küçük pozisyon hatalarının gelecekte yol açabileceği sorunlardan bahsetmiştik. İşte bu penaltı onlardan bir tanesi. Stoper oynamanın en kötü yanı, hiç hata yapma lüksünün olmaması. Stoperin hatası gol ile sonuçlanır.

VAR

Miloseviç’in attığı gol, atağın başlangıcında elle oynama nedeniyle iptal edildi. Golden neredeyse 30 saniye önce elle oynana tespit edildi.

VAR adaletli çalıştığı sürece sorun yok. Ama geçen hafta Anicic’in yediği dirseği göremeyen maç yöneticilerin golden 30 saniye önceki pozisyonu bulup çıkarmaları manidar geliyor.nbsp; Verilen kararı eleştirmiyorum. Uygulamadaki standartsızlığa tepkiliyim.

ERDON-MÜCAHİT- ALİ YAŞAR

Sabretmezsek kazanamayız. Geleceğimizi kurtarma adına, daha az maliyetle takım kurma adına, milyon dolarları bilmediğimiz isimlere harcamama adına genç oyuncuların süre alması gerekli. O’nları hatalarıyla kabullenmemiz ve desteklememiz gerekli. Ayağına top değmeyen isimleri yıldız oyuncu gibi bağrımıza basarken bu gençleri bir kez daha düşünün.

MİYA…

Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında az süre almıştı.nbsp; Antalyaspor karşısındada ikinci yarıda oyuna girdi. Ayağı biraz alıştı sanki Türkiye’ye .nbsp; Konyaspor’un sistemine alışması zaman alacak sanki. Bu arada yeni transfer geliyor ama verimli olması için bir kaç maç geçmesi gerekecek.nbsp; Farklı bir durum olmazsa başka bir tranfser düşünülmüyor.nbsp;

Milli takım arasının eksiklerin giderilmesi adına iyi bir fırsat olacağına inanıyorum. İnşallah bu aranın ardından seri galibiyetlerle

Konyaspor hak ettiği yeri bulur.

Kalın Sağlıcakla....

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ahmet arbaz

    ne güzel yazmışınız

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Metin

    Konyaspor çok genç futbolcu transferler yaptı. Bunlar bu yıl Konyaspora faydalı olamazlar..2-3 yıl sonra belki faydalı olurlar. Konyaspor için tecrübeli ve hazır futbolcular gerekli idi. Konyaspor bu yıl çok kötü bir transfer politikası izledi. Umarım bu yıl küme düşmeyiz.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English