Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Konyaspor istatistikleri alt üst etmeye devam ediyor

21 Wednesday 2016
Atiker Konyaspor istatistikleri alt üst etmeye devam ediyor.

Kendi sahasında yenilmezlik serisini 17 maça çıkaran ve bir yıldan fazla bir süredir iç sahada maç kaybetmeyen Atiker Konyaspor muhteşem taraftarının desteği ile rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Konya’dan artık 1 puan çıkarmayı başaran takımların şampiyon olmuşça sevindiği bir gerçek. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutlarken, bunun bir istikrar haline gelmesini sağlayan Kocaman Aykut’a teşekkürler.

Alınan 1 puanı önemsiyorum
Gençlerbirliği maçında bize göre kötü hocaya göre ‘istedikleri’ futbolun oynanması hiç birşeyi ispat etmez. 5-0 kazanılsaydı Konyaspor üst düzey bir takım olmayacaktı, 1-0 kaybedilse kötü takım demeyecektik. Türk futbolunun handikaplarından bir tanesi ‘Avrupa karşılaşması sonrası motivasyon kaybı’ Gençlerbirliği maçında yaşandı. İşin özeti bu esasında. Tüm motivasyonunu kendisinden güçlü bir takıma karşı sağlayabilen ve enerji boşalması yaşayan futbolcular sonrasında çıktıkları ilk maçta dökülür, realite bu. Alınan bir puanı önemsiyorum.

Konyaspor alkışı hak etti
Avrupa arenasında ilk maç olabilecek en zorlu rakiplerden bir tanesi ile oynandı. İnanıyorum ki diğer iki rakipten bir tanesi ile Konya’da ilk maç oynansa tribünlerin beğeneceği bir futbol ve skor ortaya çıkardı. Hepimiz gibi Aykut Kocaman’da Shaktar’dan alınacak bir puanın umudunu taşımış ve planını ona göre yapmış. Yıllardır oyun sistemini koruyan böylesi güçlü bir rakibe karşı inanılmaz bir mücadele sergileyen ekibimizi alkışlamak gerek. 

Öyle bir takım yok…
Her hafta yeni rekorlara imza atan Atiker Konyaspor’dan beklentiler fazla. Hepimiz istiyoruz ki çıktığı maçlarda istediği sonucu alsın. Hep kazansın. Sıkı durun açıklıyorum ÖYLE BİR TAKIM YOK. Kazandığı gibi kaybedeceği maçlarda olacak. Hatta belki hüsranlar bile yaşanacak. Ama önemli olan bunun bilincinde olup kırmadan eleştirmek, yıkmadan tepki göstermek.  TFF bu gün 6 kulübe 3'er puan silme cezası verdi. Ana sebep mali kriterleri yerine getirememek. Dev bütçeli İstanbul takımlarının bile küçülmeye gittiği bu dönemde Konyaspor’un mali tablosun düşünen Aykut Kocaman’a kulak vermemiz gerekli.

Genel kurul 
Görev gelip hedeflerini açıkladığında ‘zamana ihtiyaçları var’ dedik. Önce borçlar kapatılmalı sonra sportif başarı gelecektir dediler. Sportif başarı erken geldi bu gün bir çoğumuzun hayal bile edemediği noktaya geldik. Avrupa Takımı olduk. Ahmet Şan ve zaman içinde yenilenen ekibi tarihe geçecek başarılara imza attılar. Yaşanan problemlerin sıkıntıların bir çoğuna bizzat şahit olmuş birisi olarak gelinen noktada yiğide hakkının teslim edilmesinden yanayım. Öyle yada böyle, karar alıp onaylayan bu Yönetim şüpheniz Konyaspor tarihinin en başarılı yönetimidir. Eksikler yanlışlar yok mudur, evet var ama tarihi başarıları bir kenara iterek bel altı vurmak doğru değil.

Konyaspor tarihi boyunca daima takımının yanında olan Konyaspor basınına yapılan haksızlık gibi.
Bir çok eksikleri ve yanlışlıkları var...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English