Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Aykut Kocaman’ı anlamak…

26 Ocak 2017
İnsanları insan yapan bazı değerler vardır.  Düşünmek, karar vermek belki bu değerlerin en önemlilerinden. Karar verirken dinlemek, öğrenmek ve sorgulamak…

Aykut Kocaman ve Konyaspor ile ilgili tahminlerimizi hep duyumlarla yaptık. Kararlarımızı alırken, isteklerimizi sıralarken sadece duyum ve tahminden yola çıktık.
Perde arkasında yaşanan gelişmeleri, insanların düşüncelerini, ilişkilerini daha pek çok şeyi bilmeden yargıladık.  
Ama artık biliyoruz. 

Aykut Kocaman KONTV’de yaptığı açıklamalarla ile merak ettiğimiz pek çok şeyin sebebini anlattı.  ‘Transfer istemek Dünyanın en kolay şeyi’ sözü Konyaspor’u bizden daha fazla düşündüğünü ortaya koydu.  
Konyaspor’u parasının çar-çur edilmemesi gerektiğini sebepleri ile anlattı. ‘Yönetimin hakkını yemeyelim, onlar doğru işler yaptılar’ sözü ile uyumlarını gösterdi. 
Hafta başından bu yana söyledikleri ve nedenleri tartışılıyor. Ve inanın bana uzun sürede konuşulacak. 

Programa gelirken çok hastaydı Aykut hoca. Sırf söz verdiği için, Bizi düşündü ve izleyicilerimize karşı mahcup olmamamız için geldi. ‘Tıpkı sezon başında Fenerbahçe’ye, 2005’te de Ümit Milli takıma gitmediği gibi’ 

51 yaşında ve ailesine önem veren bir insanı sadece maddi çıkarları için gurbette yaşamaya zorlayamazsınız. ‘Sevdiğim için burdayım…’ dedi aslında avazı çıktığı kadar bağırarak.     

Çok para harcamadan, yıldız transferi yapmadan, her transfer döneminde onlarca adam almadan da başarılı olabileceğini göstermek için buradayım… ‘ dedi aslında.

‘Konyaspor doğru yönetiliyor, şehir insanı futbolun doğrularının farkında ama maçı izlerken oyunu doğru okumayı da öğreniyoruz birlikte…’ dedi cümlelerinin arasında.

‘Bu kadar kirli bir camianın içinde temiz kalınabileceğini gösterdik biz camia olarak…’ ‘3-0 kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında ülke futboluna doğru taraftar nasıl olur’u gösterdi…’ derken taraftarların takımını bir sonraki maça nasıl hazırladığını işaret etti aslında.

Doğrudan söylediği şey ise ‘Spor’un içine siyaseti sokmayın’ oldu.  Ama bu söyledikleri kullanılarak ne yazık ki Siyasi Ayrımcılık peşinde olanlar ortaya çıktı.
Onlar Konyasporu ve Aykut Kocamanı her fırsatta yıpratmak için çalıştı. Biz ise doğruuyu bulmak için her söylenene inanan değil, sorgulayan, araştıran olalım.
Gerçek şu ki Aykut Kocaman bu açıklamayı Pazartesi günü yaptı. Salı günü başlatılan bir kampanyaya cevap vermiş gbii gösterilen bu açıklamayıda aşağıdaki lyinkten izleyebilirsiniz.

Biliyorum ki üç hafta sonra bunları unutup yeniden soracağız ‘takla atan golcü alacak mıyız?’ diye.  

Futbolun doğasında var, bu bir şov ve eğlenmek istiyoruz.

Ama unutmayalım ki hem eğlenip hem başarı yakalamak kolay değil.

Hem futbolcu yetiştirip hem şampiyonluğa oynamak ise mümkün değil. 

Kalın Sağlıcakla..

Aykut Kocaman'ın o açıklamaı için tıklayınız 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English