Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Disiplin, çok çalışma ve sonuç….

16 Monday 2019
Beklediğimiz ve özlediğimiz galibiyet Denizli deplasmanında geldi.

Konyaspor, sezonun ilk galibiyetini Denizlispor karşısında Miya’nın golü ile 1-0’lık skorla aldı.

Geride kalan 3 haftada iki galibiyet bir beraberlik ile 7 puan toplayan Denizlispor maçın favorisi görünüyordu. Ancak spor kamuoyunun bilmediği bir şey var. Aykut Kocaman’lı Konyaspor çıktığı her maçta favori takımdır…

Rakibinin oyun sistemini iyi çalışan ve gole giden yollarını usta öğrencileri ile kapatan Aykut Kocaman, bir iki cılız vuruş dışında Rodallega’ya şans tanımadı. Maçın başından sonuna kadar Rodallega’yı rahatsız eden Ali Turan, birebirde zor anlar yaşadı yaşamasına ama gol vuruşu yaptırmadı.

Türk spor kamuoyunun savunma futbolu eleştirilerine rağmen Konyaspor geride kalan 4 maçta Süper Lig’in en fazla pozisyon bulan, kaleye en çok şut atan takımlarından bir tanesi… Denizlispor karşısında maçın genelinde %60 topla oynama oranını bulan, rakibinin iki katı şut atıp orta yapan Konyaspor istatistiklerin hakkını verdi ve kazandı.

Savunmasını ileride kuran, rakibinin kontra ataklarına kendi sahasında ilk metrelerinde müdahale eden Konyaspor, zaman zaman yaptığı pas trafiği sonucu kaba tabirle Denizlispor’u oyundan soğuttu.nbsp; Uzun süren pas trafiklerini son vuruşlarla süsleyebilen Miya maçın ön plana çıkan ismi oldu. Üç tane net gol vuruşu, iki tane (gol ile sonuçlansa asist ismini alacak) gollük pası, gerek savunmada gerek hücumda takımının tüm organizasyonlarına katılması ile alkışı hak etti. Geçmişten gelen Fofana hayranlığını da bu maçla birlikte bitirdi….

İlk kez onbirde şans bulan Alper verdiği görüntü ile son yıllarda yaşadığımız sol bek takıntısından bizi kurtaracak gibi.nbsp; Birkaç maç sonra tam uyum ile hücuma daha da katkı verecektir. Oyuna sonradan girip Konyaspor formasını ile ilk maçına çıkan Levan Shengelia yabancılık çekti.

Miya’da olduğu gibi ona da zaman vermek gerekli.nbsp; Bajic konusunda ise sabırla bekliyoruz.nbsp; Geçtiğimiz hafta Milli Takım daveti alan ve Milli Takım arasında yaptığı düğün ile ülkesinde evlenen Bajic mantalite olarak henüz Konyaspor’a gelmemiş gibi görünüyor.nbsp; Birkaç maç daha böyle giderse kulübenin yolunu tutacağı aşikar.

Her maç kendisini daha da geliştiren Milosevic, Johnson, Jevtovic takımın vazgeçilmezleri oldular. Takımın yeni isimlerinden Anicic tam bir görev adamı. Hatasız oynadı ve hücumu başlatan fitili genellikle o ateşledi. Topu oyuna sokabilen stoperler ile oynayınca Serkan’ın uzun degajları yerine oyunu kurma işi Anicic ve Ali Turan’a bırakıldı. Ömer Ali Şahiner’in biraz daha sorumluluk alması gerekli. Milli Takım kampı, ardından vatani görevi nedeniyle takıma geç katılan Ömer Ali henüz form tutamadı. Yaşadığı şanssız sakatlık neticesinde son bölümde de fayda sağlayamadı.nbsp; Oyun içinde başının dönmesi hepimizi korkuttu.

Konyaspor’da bir arada oynadıkça daha iyi olacak bir takım görüntüsü var. Eksiklerimizi gidermek ve maç temposunu yakalamak için 7.-8. haftayı beklemeliyiz demişti Aykut hoca

Disiplinini maç boyunca koruyabilen bu takımdan beklentilerimiz var.

Göztepe maçının da Denizlispor karşılaşmasından farklı olacağını sanmıyorum.

Kalın sağlıcakla….

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ramazan

    Forvet sıkıntısı var her maç farklı biri gol atamazsa ne olacak forvetin derhal form tutması lazım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English