Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Konyaspor bunu hak etmedi!

21 Friday 2016
Tarihinde Avrupa Kupalarına ilk kez katılan Atiker Konyaspor her geçen hafta tarihine yeni notlar düşmeye devam ediyor. 
 
En başta unutmamamız gereken şey Atiker Konyaspor’un henüz yapılanmasını tamamlamamış olması.  
 
Shaktar Donetsk ve Gent karşılaşmalarında yaşadığı acemiliği ve Avrupa Kupaları tecrübesizliğini üzerinden atmış görünün Atiker Konyaspor, Braga karşısında tarihin ilk golünü ve ilk puanını aldı.  
 
Ömer Ali Şahiner
Braga maçında her iki yarıda farklı Konyaspor ortaya çıkmasını anlamlandırmaya çalışırken Ömer Ali Şahiner faktörü ilk sırada yer aldı. Konyaspor’un bu sezon attığı gollerin bir çoğunda katkısı bulunan Ömer Ali şüphesiz takımın en etkili hücum silahı olma yolunda ilerliyor. Skubic’in takıma katılmasından sonra biraz daha fazla benimsediği bir alanda oynuyor olması takıma katkısını %100 artırdı. İkinci yarıda sakatlığı nedeniyle oyunda olmaması Konyasporun hücum gücünü etkiledi. İlk yarıda yakalanan fırsatlar değerlendirilemeyince ikinci yarıda ah vah ettik hep birlikte.
 
Rangelov’un cezası tamamlandı
Gol vuruşu noktasında çoğumuzun beğenmediği ancak mevcut şartlar içinde Konyaspor’un en önemli silahlarından olan Rangelov ’un Avrupa cezası tamamlandı. Bajic’in etkisiz kaldığı Braga maçında  gözlerimiz Rangelov'u aradı doğrusu. Kalan üç maçta Rangelov oynayabilecek. Geride kalan üç UEFA maçına Konyaspor'un tek forvet ile çıktığını hatırlatmalıyım. Rangelov cezalı, Hora sakattı.,  
 
Sabır…
Aykut Kocaman demek, sabır demek. Eğer çok gollü maç ve sürekli saldıran bir takım istiyorsanız yandınız. Skora endeksli, önce rakibini durduran, sonrasında sonuca gitmeye çalışan oyun planı büyük başarı sağladı. Sağladı ki takımını Avrupa’ya taşıdı. Kendi sahasında 20 maça taşınan yenilmezlik serisi ile Konyaspor ulaşılması güç bir istatistik yakaladı.  Futbol seyri açısından memnun etmeyebilir ancak ortada büyük bir başarı var.  Ama, Aykut Kocaman’ın yine de sahada bazı isimlere ne kadar sabır gösterdiğine inanamıyorum doğrusu. 
Tek bir bireysel hatada kalesinde golü gören Konyaspor’lu futbolcular ve taraftarlar için çok üzüldüm. Aslında bunu hak etmediler. Braga’nın bu maçta gol pozisyonu bulduğunu söylemek doğru değil. Sadece Konyaspor savunmasında tek bir hata vardı. Konyaspor bu oyunu ile sahadan galip çıkmalıydı. Bence bu skoru hak etmedi. 
 
Tribün gücü…
Hiç şüphesiz Nalçacılılar grubunun Konya Arena’da  varlığı  Süper Lig ekiplerinin korkusu oldu. Bir orkestra şefi gibi notaları hem kulağa hoş gelen, hemde rakibi ürküten tonda ortaya koyması takımın başarısında büyük bir etki sağladı.  Konya’da artık maç izleyen değil, takımını destekleyen tribün oluştu.  Tebrikler…
 
Fenerbahçe maçı…
Pazartesi akşamı Fenerbahçe’yi konuk edecek Konyaspor. Son yılların en kötü Fenerbahçe'si var karşımızda. Ancak yine de Fenerbahçe… Kocaman planının hazır olduğunu biliyorum.  Hora ve Ali Çamdalı dışında eksik yok.  Braga maçında sakatlanan Ömer Ali Şahiner Fenerbahçe maçında oynayabilecek. İç sahada kaybetmeme geleneğinin, kazanma geleneğine dönüşmesini diliyorum.  
 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English