Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Bu takımı ayakta tutan tribün gücü

22 Ekim 2019
İlginç sonuçların yaşandı bir haftayı geride bıraktık.

Ama Konyaspor’un yaşadığı durumun bir izahını bulamadık. 

Rakiplerin düştüğü durumları gördük, değerlendirdik. Bazı sonuçlara anlam veremedik.

Konyaspor maçının ardından da gördük ki; istatistiklerin, analizlerin maç öncesi durum değerlendirmelerinin, eksiklerin, hakemlerin, hava durumunun, zeminin, aklınıza gelebilecek her türlü bahane bir yerde bitiyor.

Bildiğimiz tüm ezberlerin boş olduğunu hatırlattı bize dün akşam.

Maçın 20. saniyesinde Serkan kalitesinde bir kalecinin bu hatayı yapacağı kimsenin aklına gelmezdi sanırım. Kontrolsüzce ceza alanından çıkan, sonrasında gelen top ve rakip arasında kalarak eliyle oynayan Serkan kırmızı kart ile oyun dışı kalınca Konyaspor için maç bitti.

Son iki maçına forvetsiz çıkan, hücum varyasyonlarını orta sahada oynayan hızlı oyuncularıyla kurmaya çalışan Konyaspor Serkan’ın kırımız kart görmesi ile sadece bir kişi eksik kalmadı.

Kalede güven veren bir ismin yanında sol bek Alper’i nbsp;sağ kanat Ömer Ali’yi, son çizgiye sarkmasını beklediğimiz Skubic’i kaybettik. Ertuğurul’un girer girmez kalesinde gol yemesi ile yıkılan özgüvenini kazanması için çaba harcayan

Konyaspor’lu futbolcular 89 dakika sonuçsuz paslaşmalarla maçı bitirdiler. Ertuğrul’u oyuna alabilmek için Alper’i oyundan alan Aykut Kocaman, Ömer Ali’yi sağbek, Skubic’i sol bek yaptı. Dolayısıyla hücum hattı çok zayıfladı. Kanatları kullanarak ileri top taşımaya çalışan bu ikili ikinci yarıda oyundan düştü.

İlk onbeş dakikanın ardından toparlanıp 20-25 dakika oyunda ağırlığını hissettiren ve oyunun genelinde yüzde 65’lik topa sahip olmayla oynayan Konyaspor’da yakalanan birkaç gol pozisyonu da gol vuruş beceri eksikliği nedeniyle sonuçlandırılamadı.

İlk yarıda rakibinden bir kişi eksik olmasına rağmen yüksek efor sarfeden Konyaspor’lu futbolcular aynı tempoyu maçın tamamına yayamadı. 52. dakikada gelen ikinci gol maçı bitirdi. Konyaspor’u oyunda tutacak gol gelmedi ve dakikalar ilerledikçe Aykut Kocaman’ın yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takım hücum gücünü iyice yitirdi. nbsp;Shengelia’nın yerine Erdon Daci ve Jonsson’un yerine Amir oyuna girdi…

Sezon içinde böylesi birkaç maç yaşar takımlar. Ama kendi sahasında ve tamda çıkış içindeyken bunu yaşaması zirve yürüyüşü bekleyen taraftarlar arasında hayal kırıklığı oluşturdu.

Bir kez daha gördük ki bu camiayı ayakta tutan tribün gücü. Taraftarlar her türlü olumsuzluğa rağmen ‘arkandayız’ mesajı ile futbolculara ve Aykut Kocaman’a yeni bir yük verdi. Her şartta yanınızdayız mesajını futbolcular iyi anlamıştır. Bunun altında kalmayacaklarını düşünüyorum.

Bu yükü kaldıracaklarından ve kısa zaman içinde bu maçı unutturacaklarından eminim. 

Kalın Sağlıcakla…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MEHMET

    BİRDE TRANSFERLERİ GÜNDEMDE TUTSANIZ TAKVİYE OLMADAN OLMAZ

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Dogus

    Harikasın tek kelimeyle ayrıca aciz yonetim kimse konyadan büyük degildir

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (2)
  • Dogus

    Harikasın tek kelimeyle ayrıca aciz yonetim kimse konyadan büyük degildir

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • Sevdam Konyam

    Biz sadece sıralamadan ziyade, kaliteli futbol izlemek istiyoruz. Bunu başardıklarında, o stadın dolup taştığını hep birlikte göreceğiz, İnşallah

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English