Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​İlaç gibi 3 puan

06 Sunday 2020
Tabir-i caizse aylar sonra bir Konyaspor maçını “ karnımızı kaşıya kaşıya “ izledik. Açıkçası maçtan önce bu maçın bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştik,  aklımızda bu maçla ilgili bazı çekinceler yok değildi. 

Alanyaspor maçı bizi aşırı derecede yıpratmış,  Aniçic ve Volkan'ı saymazsak 6 eksikle bu maça çıkmak zorunda kalmıştık,  takımın hücum hattı neredeyse sakattı Ömer Ali , Shengelia ve Hurtado'nun da tam hazır olmadığını var sayarsak takımın yarısı yoktu. Bunları göz önünde bulundurduğumuz da her ne kadar Erzurumspor maçı bu haftalar için şans olsa da “ rahat bir galibiyet alırız “ duyusunu maçtan önce pek hissedemedik. 

Fakat maçın başında kazanılan penaltı ve rakibin 10 kişi kalması bu sancılı haftada adeta bize ilaç oldu, bu dakikadan sonra Konyaspor oyunu kontrol altına aldı ve istediği gibi top çevirdi,  her ne kadar temposuz ve ortalama bir futbol izlesek de özgüvenli ve oturaklı oyun bizleri maçın hiçbir anında telaşa sürüklemedi,  bu tip haftalarda alınan 3 puan her zaman altın değerindedir, rakip kim olursa olsun bazen oyuna değil skora odaklanmak gerekir. Ez cümle Konyaspor çok zorlanmadan geride bıraktığımız haftalara bakacak olursak en rahat galibiyetini aldı ve kendini bir sonraki haftaya sağ salim atmasını bildi.

İlk 11 performanslarını merakla beklediğimiz  Erdon Daci ve Hurtado ikilisi, vasat bir görüntü sergilese de kadro rotasyonu ve uzun lig maratonunda “idare eder" sinyalini verdiler.  İsmail hoca, bu maçta farklı bir oyun sistemi deneyerek, bu tip bahanesi bol haftalarda bir b planı ortaya koyabileceğini gösterdi. Bu sistemin, pozitif ya da negatif yönlerini tartışmak için bu maçın ölçü olmayacağı kanaatindeyim. Önemli olan, bunları deneme cesareti gösterip, risk alabilmek. Hocayı bu konuda tebrik ediyoruz. 

Kısaca, ligin on bir haftalık sürecinde  on maç oynayan Konyaspor, oynadığı bütün maçlarda oyuna ortak olmayı başararak geçtiğimiz yıllara oranla ümit verdi , bu durum rakamlara da yansıdı defans hattı ve takım savunması oturmuş görüntüsüyle ligde dikkat çeken takımlar arasında yer alıyor şuan itibariyle,  umarım hücum hattındaki dağınık görüntümüze de ilerleyen süreçte bir çare bulunur ve bu sezon rahat bir konumda ligi tamamlarız,  beklentileri çok fazla yükseltmeyip , ayaklarımız yere basarak devam ettiğimiz sürece de bunun mümkün olmaması için bir neden yok.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • fanatik konyasporlu

    Bu haftaki maçı çok güzel özetlemişiniz. Olaylara bakış açınız temkinli, tebrikler.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English