Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​ENDÜSTRİYEL FUTBOLA GİRİŞ

14 Kasım 2020
Futbol artık mahallenin arsasında tahtadan kalelerle oynadığımız oyunun çok uzağında.Günümüzde her futbol kulübü bir holding, futbolcularda bu holdingin iştirakleri konumunda.Yıllar önce şehrimizin sokaklarında kâh kasaptan et, bakkaldan ekmek, pazardan domates alırkengördüğümüz, kâh mahallede top oynayan çocukların arasına karışırken hatırladığımız bir nebzehayatın içinde olan taraftarla temas kuran futbolcu tiplemesi, bugün her adımı ajanslar veprofesyonel danışmanlar tarafından yönetilen bir şirkete dönüşmüş durumda. Çağın getirdiği yahut dayattığı bu değişim ve dönüşümü reddetmek tabi ki mümkün değil , bu kadar paranın döndüğü bir yerde bu durumla ilgili futbolcuları da asla yargılayamayız, onlarda değişen şartlara ayak uydurmak ve markalarını korumak için bakış açılarını değiştirmek zorundalar.

Futbolseverlerin tuttukları takımda oynayan futbolcularla bağ kurmaları, onlardan kendileri gibi düşünüp bazen empati yapmalarını beklemeleri forma için arma için taraftar için oynamalarını isteyip sahada ekstra mücadele görme çabaları futbolun bu endüstriyel tarafıyla çokta bağdaşmayan duygusal istekler. Artık biz taraftarlar; kulüpler ve futbolcular için birer müşteriyiz, etkimiz ve etki alanımız bize çizilen alanla sınırlı ödediğimiz maddi bedel kadar söz hakkımız var, taraftarın duygusal durumu pek kimseyi ilgilendirmiyor. Tuttuğumuz takım yahut sevdiğimiz futbolcuya derin anlamlar yükleyip onları yüceltmek onlardan samimi hislerimize karşılık vermelerini beklemek manasız bir arayış ve beklenti olur. 

Bu durumu kabul edip gerçeklerle yüzleştiğimizde ise hayal kırıklıklarımız da o denli az olacaktır. Futbolu güzel vakit geçirmek, sosyalleşmek ve deşarj olmak için bir araç olarak görüp bize çizilen alanın içinde kalarak hareket ettiğimizde, “ Sahaya ruhunu koy" beklentisinden çıkıp sahada oynayanları bu şovun bize sunulan bir parçası olarak görebildiğimizde hem kendimizin hemde bu yapının sağlıklı bir zeminde hareket etmesini sağlayabiliriz, bu oyun artık profesyoneller tarafından kurgulanan ve sahnelenen ticari bir faaliyettir, bizim sokakta top oynadığımız, futbolcuların da tamamen amatör duygularla hareket ettiği günler mazide birer anı olarak kaldı.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English