Son Dakika Haberler

Selahattin Akçakaya

Selahattin Akçakaya

​Daha 19 yaşındayım

24 Monday 2013

Gururla, ibretle ve keyifle izliyorum 19 Yaş Mili takımımızın maçlarını.
Mersin’de Akdeniz oyunlarına katılan gencecik futbolcularımızı merakla bekliyorum.
Takip ettiğim iki futbolcu vardı en başta, şimdilerde bu sayı 8-9 oldu.
Torku Konyaspor’un ve Konya’nın gururu Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven ayakta alkışlanacak bir performans sergiliyor.
Zonguldak Fener spor’dan 2007’de Konyaspor’a gelen Abdülkerim Bardakçı son iki sezonda Milli Formayı 23 kez giydi.
Kendi kulübünde ona fırsat tanımayanlar olsa da “O” çalışmayı bırakmadı ve Akdeniz oyunlarında takımın iskeletini oluşturan isimlerden bir tanesi olmayı başardı. ‘3’ numarayı ‘3’ maçta da sırtında taşıdı 270 dakika.  
Osman Özdemir’in çalıştırdığı takımda ‘transfer yasağı’ nedeniyle daralan kadroda ilk kez A takım formasını giyerken adını duyurdu. Zaman zaman kadroya giren Abdülkerim Bardakçı geride bıraktığımız sezonda ise Milli Maçlar dışında oynama şansı bulamadı.
Türkiye’nin en iyi hocaları onu beğenmezken O Milli Takımda oynuyorsa ve takımın hocasına hiç kimse ‘neden oynatmıyorsun’ diye sormuyorsa gerisini siz düşünün…

Konya’nın eski kulüplerinden Medaş’tan geldi Konyaspor’a İsmail Güven. Orta sahada oynamayı seviyor. 19 yaş milli takımında son iki maçta yarım devreler halinde oynadı. 90 dakika oynayamamasının tek sebebi maç temposunu henüz yakalayamamış olması. Eğerki kulübünde biraz oynasa ve hazır olsaydı turnuvanın yıldızı olma adayıydı. 19 yaş milli takım hocası söylüyor bunu. İsmail geçen sezon bir tek resmi maçta forma giymedi. Ama Milli Takımın sürekli davet alan oyuncularından bir tanesi.  Kendi kulübünde ise zaman zaman yedek kulübesinde, çoğu zamanda ağabeyi para kazansın diye tribünde oturdu. Abdülkerim gibi ‘transfer yasağının’ takıma kazandırdığı isimlerden bir tanesi.

Birilerine sabrettiğimiz kadar mı değeri yok bu gençlerin.

Adanaspor’dan Kibong’a 1 Milyon’dan üç-beş aşağı bonservis bedeli verip almaya çalıştığımız dönemde elimizdeki bu değerleri görmezden gelmek neden? Takımın geçen sezonki iskeletini alt yapıdan gelen bu gençlerimiz oluştururken saç baş yolduran bazı isimlere bu kadar sabretmek neden?
Pilot takımında oynamaya bile gönderilmeyen bu futbolcuları antrenman futbolcusu yapan ve bir sezonlarını heba edenlere ve buna göz yumanlara selam olsun.
Bir kez daha söylüyorum. Konyaspor futbol takımını şampiyon yapan bu gençlerdir. Kulübün kurtuluşu ve geleceği de sadece bu gençlerdedir. Sırtmızı bunlara dönmeyi bıraktığımız gün Torku Konyaspor’un kurtulduğu gündür.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English