Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​Cömertlikte Konyaspor gibi ol

22 Tuesday 2020
Son iki maça baktığımız zaman Konyaspor ligde çıkış arayan takımlara can suyu olmaya devam ediyor , önce Ankaragücü sonra Sivasspor , Konyaspor maçı ile birlikte yoğun bakımdan çıkıp kefeni yırttılar, sağ olsun takımımız bu konularda çok cömert (!)

Sivasspor maçıyla ilgili yazılacak konuşulacak çok fazla bir şey yok, özellikle maçın ilk devresi bizim için koskoca bir sıfırdı. Bizleri bu maçla ilgili en çok üzen şey ise ; bundan önceki maçlarda oyuna ortak olan pes etmeyen maçın hep içinde kalan kötü oynasa dahi mücadeleden kaçmayan takımımızın oyunu ve skoru kabullenmiş görüntüsüydü.

Konyaspor ‘un son yıllardaki istikrarsız yapısının temellerine inecek olursak ; öncelikle kadro kalitesinden başlayabiliriz,  evet bu tip kritik virajlarda sorumluluk alabilecek ekstra işler yapacak , kilit açabilecek oyuncumuz maalesef yıllardır kadromuzda bulunmuyor hâl böyle olunca da ne zaman umutlansak ne zaman bir çıkış arasak hevesimiz hep kursağımızda kalıyor. Öncelikle bu istikrarsızlığın temel sebebi kadro mühendisliğidir.

Teknik ekibe gelecek olursak ; sakatlıklar ve eksikler gerçeği her ne kadar geçerli bir bahane olsada , eldeki malzemeyi sezonluk maratonda en iyi şekilde kullanıp bu tip krizleri avantaja çevirebilmekte bir beceridir. İsmail hocamızda bu süreçte ne yazık ki formsuz,  Adil ve Abdülkerim ‘in performansından sonra ( ki hocanın sezon başı kafasındaki stoper tandeminde bu iki isim yoktu ) forma adaletini gözeterek bu iki ismi kesemeyen hocamız 3’lü savunmaya geçerek Ahmet ve Uğur ‘a yer açmaya çalıştı bence, lakin oyuncu kazanalım derken maç kaybetmeye başladık. Özellikle Sivas maçında buna hiç lüzum yoktu , pekâlâ Abdülkerim veya Adil'i Oğuz ‘un yerine ön liberoya kaydırıp sistemle oynamadan kafasındaki stoper tandemiyle hareket edebilirdi. 3-5-2 sistemi bizim takım yapımıza uygun bir oyun tarzı değil bunla ilgili şüphelerimizi  daha öncede dile getirmiştik çünkü bizim iki kanat bekimizde bu formata uygun oyuncular değil son iki maçta defolarını da görmüş olduk. 

Özetle hocamızın bir an önce bu kafa karışıklığından sıyrılıp eski oyun ezberimize yeniden dönmesini bekliyoruz. Genel duruma baktığımız zaman İsmail hocanın karnesi çokta kötü değil eleştiriyor olsak dahi çalışkanlığı azmi ve kulübü sahiplenmiş olması takdir ettiğimiz özellikleri umarım hatalarından ders çıkararak yoluna devam eder , bu sancılı süreçler her takımın başına gelebilir her mağlubiyetle her başarısızlıkta süreç onu gönder bunu getir sağlığında yaşanmamalı sonuçta lig uzun bir maraton yüz metrelik bir koşu değil, bariz hatalar ve hatada ısrar olmadıktan sonra sezon sonuna kadar yola çıkılan teknik adamla ligin tamamlanması kanaatindeyim ,eğer köklü değişimlere gidemiyorsan günü kurtarmaya yönelik değişimlerin ileriye dönük bir katkısı olmuyor.

Son olarak İsmail hocaya bir taraftar olarak şunları söylemek isterim ; hocam altyapıdan yetişen ve üzerine titrediğimiz gençlerimizi yedek kulübesine hapsetmeyip sadece kupa maçlarında değil ligde de şans verirsen bu camiaya en büyük katkıyı yapmış olursun , bu çocuklar oynayarak gelişir zamanını beklemek yerine onlara zaman ve şans vermek bu girdapta bizim ve Konyaspor  için yeni bir heyecan yeni bir umut olacaktır. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • İbrahim kır

    Futbol usta ayaklarla oynanan oyundur oda bizde pek yok maalesef

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Atasagun

    Artık yönetimin bir karar vermesi gerekiyor bazı şeyler için iş işten geçmeden

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Ahmet yasin

    Bu aralar çok comertiz maşallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Ahmet yasin

    Bu aralar çok comertiz maşallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • fanatik Konyasporlu

    Tebrikler, çok isabetli bir yazı ve yorum olmuş.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English