Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​ BÖYLE DEVAM KONYASPOR

23 Monday 2020
Ligde oynadığı ilk altı maçta istikrarsız sonuçlar alan Konyaspor, son iki maçta ise 6 puan alarak psikolojik eşiği aşmış oldu. Geçtiğimiz 3-4 sezonda düşme potasının etrafında dolaşarak camiaya yaşattığı stres ve panik havası da bir nebze olsun kırıldı.İki maçta üst üste alınan iki galibiyet gelecek adına umut verici bir gelişme, geçtiğimiz sezonlarda baskılı oyunlar sergileyip iyi oynadığı maçlarda bile puan kaybeden takım, Fenerbahçe maçının ilk devresi , Kasımpaşa maçının ise bir kısmında kötü oynamasına rağmen kazanmayı bildi.

Önceki dönemlere göre takım, üzerindeki baskı ve stresi atmış daha özgüvenli kendinden emin oynuyor , bu durumda bu sezon için en büyük avantaj. Futbol ve genel takım sporlarında özgüven çok önemlidir,  bazen baskıyla başa çıkabilmek rakip takım ile başa çıkmaktan çok daha zordur. Her hata takımı olumsuz anlamda daha fazla etkiler ve geriye doğru iter bu bir girdap gibi derinleşebilir bazen de. Birkaç sezondur yaşadığımız temel sıkıntıların bir kısmı bununla alakalıydı, öne geçtiğimiz maçları tutmakta zorlanıyor gol bulamadığımız her dakika takım üzerindeki baskı ve stres bir kat daha artıyordu,  kadro kalitesi kısıtlı takımlarda bu psikoloji ile başa çıkabilmek zorlu bir süreçtir .

Neyse ki bu sezon oynadığımız sekiz maçın geneline baktığımızda, kötü oynadığımız maçlarda bile daha rahat ve özgüvenli  bir takım görüntüsü veriyoruz, skor ve oyun olarak geriye düştüğümüz maçları çevirmeyi becerebildik, pandemi nedeniyle dengesi bozulan ligde dengeli bir takım olma yolunda ilerliyoruz eksiklere rağmen. Tabiki bu durum erken havaya girip rehavete kapılmamıza neden olmamalı, henüz ligin başı ve oynanacak daha çok maç var , ne çıtayı yükseltelim nede olası bir mağlubiyetin ardından feryad edelim bu takım maçta kazanacak maçta kaybedecektir, sabırlı olmayı bilmemiz lazım, önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ligin ilk devresinde heybemize ne katarsak kârdır.

Unutmayalım ki bizim ligimiz asıl ikinci devreden sonra başlar, pek çok takım eksiklerini sezon arasına kadar ancak tamamlar ve lig çok daha çetin geçer. Konyaspor takım savunması anlamında iyi bir görüntü veriyor umarım hücum bölgesinde de taşlar yerine oturur eksikler tamamlanır ve oyun olarakta bizleri tatmin etmeye başlar, böylece bu sezonu rahat bir konumda tamamlarız temennimiz ve beklentimiz budur.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English