Son Dakika Haberler

Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

​Bir kupadan daha fazlası

18 Aralık 2020
Dün oynanan kupa maçı görünürde sıradan bir maç olabilir , lâkin camiada oluşturduğu heyecan bambaşkaydı .
Malûm 8 sezon önce borç batağında yüzen Konyaspor , hiç kimsenin beklemediği bir şekilde altyapı takviyeli bir kadro ve bu genç oyuncuların ekstra performansıyla süper lige çıkmıştı,  bu tarihten önce değil altyapıdan yetişmiş bir oyuncunun sahaya çıkması yedek kulübesinde oturmayı başarmasına bile sevinen bir camiaydık. Zorunluluktan bile olsa bu düşünce devrimi ileride hayalini bile kurmadığımız başarıların temelini oluşturmuştu.

Bu dönemden sonra gelen sportif başarı ve bunun maddi karşılığı ile birlikte icra makamında bulunanlar geçmişi çabuk unutup üretim yerine tekrar tüketim eğilimine girince altyapıdan çıkması beklenen, sürekli oynayan ve kadroda yer bulabilen oyuncu sayısı istenen  seviyede olmadı. Fakat son 3-4 yılda yaşanan başarısızlıklar ve maddi darboğaz tekrar bir çıkış noktası olarak gençlere yönelmeyi hatırlattı ve buna mukabil tesis hamlesi yapılarak fiziki şartlar iyileştirildi  daha profesyonel bir yapı oluşması için adımlar atılmaya başlandı.

Evet dün oynanan maçta 21 kişilik kadroda Konyaspor alt yapısından yetişen 8 futbolcu vardı, bu durumda taraftarı fazlasıyla heyecanlandırmaya yetmişti. Yıllardır hayalini kurduğumuz yapının gözümüzün önünde canlanmasını görmek hepimizi mutlu etmişti, henüz 16 yaşında olan Ahmet Karademir’in golü ise bu heyecanımızı bir kat daha arttırdı. 

Senelerdir verilen emeklerin boşa gitmediğini görmek,  öz kaynak düzeniyle daha sağlam temellerin atılmaya çalışıldığını hissetmek, camianın yeniden kenetlenip daha büyük hayaller ve hedefler için bir araya gelebileceğine dair ümitlerimizi de yeşertmiş oldu.

İnşallah başarıda devamlılık ve istikrar adına öz kaynak düzeninin  önemi artık anlaşılmıştır,  bu durum zorunluluklardan doğan bir çıkış noktası olarak görülmeyip bir kulüp vizyonu olarak benimsenir ve gelişmesi için daha çok adım atılır. 

Konyaspor’un geleceği  bu çocuklara verilen önemle eşdeğerdir ,bu şehrin hikâyesini de ancak bu şehrin çocukları yazabilir.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mimarsinan87

    Konyaspor’un geleceği bu çocuklara verilen önemle eşdeğerdir ,bu şehrin hikâyesini de ancak bu şehrin çocukları yazabilir. Mukemmel bir yazi olmus. Tesekkurler.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Kenan Uysal

    Alt-yapı sadece laftan ibaret olmamalı Konya sporuna katkı sağlayacak gençler yetiştirilmeli her alanda sppr bir şehrin en büyük reklam aracıdır şehri yönetenler bu konuyu hep görmezden geliyor

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Yavuz

    Altyapıya önem verip buradan yetişecek oyuncular Türk futbolunun kurtuluşu olarak görülmeli.Yuzde yüz haklısın. Önemli bir konuya değinmişsiniz.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English