Son Dakika Haberler

İhsan Genç

İhsan Genç

​ Uzak Doğu Kültürünün Simge Ülkelerinden Taıland’ı Gezelim

15 Monday 2021
Ülkemizden binlerce km uzakta olan bir ülke ve o ülkenin kültürünü, adetlerini ve yaşam tarzını sizlerle paylaşmak istiyoruz Gezen bilir diyerek. Uzak doğu diye ifade edilen kültürü ve yaşam tarzıyla bize çok uzak olan Taıland’da Okyanus ülkelerinin tipik yaşam tarzını görmek mümkün.

Çin Denizi diye ifade edilen bölge ile Hint Okyanusu arasında kalan bu ülkede liman ticareti de gelişmeye devam eden uğraş alanları içerisinde. Bu bölümümüzde ülkenin güneyinde bulunan ve büyük çoğunluğu Müslüman nüfusa sahip olan Patani, Narativa ve Jala  gibi şehirleri tanıtacağız siz değerli takipçilerimize. Tabi hafızamızda o kadar çok ve farklı görüntüler var ki hangi yerden başlayacağımıza karar veremiyoruz. Şimdi bir yerinden başlayalım Taıland-Patani bölgesindeki yolculuğumuza ve gezelim hep birlikte…

Sosyal Ve Kültürel Yaşam
Kültürümüze oldukça uzak olan bu ülkede karşılaştıklarımız ilgi çekici ve oldukça yabancı olduğumuz görüntülerdi aslında. O kadar çok şey var ki hafızamızda. Bize oldukça uzak olan ve hiç alışamadığımız yemek kültürü, dünyanın başka yerlerinde göremeyeceğimiz tropikal meyveleri,muson ikliminin yemyeşil bitki örtüsüyle uzanan ağaçları,muhteşem manzarasıyla çok güzel bir ülke Taıland.

Sokaklarda, pazarlarda kulağımızda yankılanan Taice ve Malayca dilleriyle bizi karşılayan sıcakkanlı Taıland halkı unutamayacağımız anılar yaşattılar bize. Aktarmak istediklerimizi not defterime nasıl aktardıysam sizlere de o şekilde aktarmaya çalışacağım. Şimdi Taıland’daki muhteşem yolculuğumuza başlayalım.

Patani
Yolculuktaki ilk durağımız Taıland’ın güneyindeki Patani oldu. Nüfusunun neredeyse tamamını Müslüman kardeşlerimizin oluşturduğu bu bölgede mübarek Ramazan ayının ilk haftasını İnsani Yardım vakfı İHH ve İHH’nın Konya temsilcisi olan AYDER gönüllüleriyle birlikte geride bırakmak kısmet oldu.

Patani çoğunlukla Malayların yaşadığı ve dinimiz İslamiyet’in yaşandığı bir bölge. Türkiye’deki kardeşlerinin yardım elinin uzandığını gören Taylandlı kardeşlerimizin yüzündeki mutluluğu görmek on üç saatlik uçak yolculuğumuzun yorgunluğunu aldı götürdü üzerimizden. Bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren İnsani Yardım Vakfı iyiliğe yapılan bu hareketi oldukça ilerletmiş.

Yurdumuzun iyi yürekli ve yardımsever insanları tarafından yapılan yardımlar bu bölgeye can vermiş durumda. Özellikle Budizm in yaygın olduğu Taıland’ın baskıcı yönetimi yüzünden şehit olan Patani’li ailelerin yetim kalan çocukları ve ailelerine yapılan yardımlar birçok derde deva olamaya devam ediyor.

Şimdi siz değerli izleyicilerimizden Patani’li bu yetim çocuklarımız ve ailelerimize yardım elinizi uzatmanızı diliyor ve umuyoruz. Zira buradaki insanların Anadolu’daki Müslüman kardeşlerinden gelecek yardıma fazlasıyla ihtiyacı var. İyiliğe yapılan harekete siz de katkıda bulunmak istemez misiniz?    

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English