Son Dakika Haberler

Osman Kocaer

Osman Kocaer

​Sorun var

21 Eylül 2019
Ligde geçtiğimiz hafta Denizlispor karşısında ilk galibiyetini alan Konyaspor ile yeşil-beyazlılar karşısında ilk galibiyetini almak isteyen Göztepe'nin karşılaşması, maç içerisinde gerçekleşen olaylara da baktığımızda sonu bir hayli dramatik biten bir maç öyküsüne büründü.

Şöyle ki, Göztepe takımı geçtiğimiz dört haftanın sonunda gol dahi atamamış, yalnızcada iki puan toplayarak ateş hattı içerisinde yer almış, taraftarlarını da hayal kırıklığına uğratmıştı. Yani baskı altında olan taraf İzmir ekibiydi... 

Maça da taraftarlarının desteği ile baskılı ve coşkulu başlayan ekip beklendiği üzere ev sahibi oldu. Özellikle ilk on beş dakika Konyaspor açısından oldukça zor geçti. Zaten yine doksan dakikaya baktığımızda  Göztepe'nin en etkili olduğu zaman diliminin o aralık olduğunu görürüz. Burda kaleci Serkan'a ayrı parantez açıp, hakkını da teslim etmek lazım. Yaptığı kurtarışlarla takımının ayakta kalmasında ve ilerleyen dakikalarda direncinin artmasında büyük pay sahibi oldu.

Maçın başındaki yoğun baskıyı 15. dakikadan itibaren  yavaş yavaş kıran yeşil-beyazlılar, bu bölümde taraftarlarını rahatlatmış gibi görünse de maç boyunca üçüncü bölgede gerek Bajic'in ve Ömer Ali'nin etkisizliği gerek de Farouk Miya ve Milosevic'in yeterince topla buluşturulamaması hücum opsiyonlarını kısıtladı. 

Şunu net bir şekilde ifade etmek gerek! Bajic ve Ömer Ali hala hazır değil, Skubic de uzun süredir formsuz! Üç oyuncu da Konyaspor hücum hattının önemli isimleri ama bu gerçeği yok sayamayız. 

İkinci yarı rakip 50. dakikadan itibaren uzunca bir süre on kişi oynayıpta golü bırakın yine rakip ceza sahasına girmekte, pozisyon bulmakta zorluk yaşanıyorsa burda üzerine düşünülmesi gereken çok şey var demektir. Gerçi Bajic'in etkisizliği bir ara o kadar yoğun oldu ki Konyaspor da on kişi oynadı gibi bir durum söz konusu oldu. Acilen form tutmaya başlaması gerek! Buna Skubic'i, Ömer Ali'yi de dahil ediyorum.

Takımda bazı oyuncuların oyun içerisinde bu kadar aksıyor olması, haftalar ilerlemesine rağmen istenilen performansa bir türlü yaklaşamıyor olmaları belki de yerlerini garanti görüp, "nasılsa ben oynayacağım" düşüncesinden kaynaklanıyor olabilir. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın bunu göz ardı etmemesi ve üzerine çok düşünüp bazı oyuncuları  bu durumdan acilen çıkarması gerektiğini düşünüyorum.

Bu nasıl olur? Geçen sene Jahovic'e verdiği mesaj gibi bir cevap iyi olur. Oyuncuya formanın ve oyunun kıymetini hatırlatır. Erdon, Ali Yaşar, Mücahit hazır durumda ise Shengelia bu cevap için aklıma gelen ilk isimler. Taraftar bu isimlere sabır gösterecektir, çünkü bu oyuncular en azından sahaya farklı bir tempo, heyecan katacaktır.

Teknik ekibin farklı oyun formatları konusunda da opsiyon oluşturması gerek. Özellikle dünkü maçın ikinci yarısından çok ders çıkarmaları gerek. Göztepe sadece maçın başında oynadığı futbolla üç puanı hak etti. Onun dışında ikinci yarı eksik de kalınca istediği oyunu oynayamadı, gol de acemice yapılmış bir hatada penaltıdan geldi.

Penaltı demişken yayıncı kuruluşu da anmamak olmaz. Biz ilk başta hakemin kendisini aldatmaya yönelik hareketten rakip oyuncuya sarı kart verdiğini sandık sonradan penaltı olduğunu görünce de şaşırdık. Bu şaşkınlığımızı giderecek kadar pozisyon tekrarı da izleyemedik. Penaltı penaltı olabilir buna itirazımız yok ama izleyicinin de pozisyonla ilgili kafasında soru işareti kalmaması lazım. Bu anlamda yayıncı kuruluşun da pozisyonları daha dikkatli servis etmesi lazım.

Son olarak; Sorun var!

Konyaspor ikinci yarının büyük çoğunluğunu bir kişi eksik oyanayan rakibi karşısında kendisi eksik oynuyormuşcasına pozisyona dahi girmekte güçlük çekiyor, gol yollarında bu kadar eksik kalıyorsa sistemde, oyunda, hücum hattında artık ne derseniz deyin sorun var demektir. 

Umarım bu sorun ilerleyen haftalarda en kısa sürede aşılır.

 Selametle...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Musa

    Galiba Aykut Hoca takımdan gönderilmeli. Başka çaresi yok. Ne oynanan oyun tat veriyor nede alınan sonuçlar memnun ediyor.Bencede artık Aykut Hoca derhal gönderilmeli.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Namık

    Evet Konyaspor her maç 1 kişi eksik başlıyor. Çünkü Bajiç sahada ha var ha yok.Bajiçin Konyaspora katkısı koskaca bir sıfır.Diğer taraftan Konyasporun oynadığı futbolda zevk vermiyor. Artık herkes bu düşünceye sahip.Bence Konyaspor bir çıkmazın içinde.Aykutu göndersen bir dert Bajiçi göndersen başka bir dert.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English