Son Dakika Haberler

Osman Kocaer

Osman Kocaer

​Rahat galibiyet almayı çok özlemişiz

06 Sunday 2019
Geçen hafta Kayserispor maçı ile alınan 3 puanın takıma moral getireceğini ön görüyordum fakat bu kadarını beklemediğimi itiraf etmeliyim.

Kasımpaşa deplasmanı hiç de öyle yabana atılacak tarzda bir maç olmayacaktı. Buna rakibin formunu da dahil ettiğimde Konyaspor açısından maçın hiç de kolay geçmeyeceğini düşünmüştüm. Ancak ikinci yarıdaki oyunu görünce yanıldığımızı anladım. 

Aykut Kocaman geçtiğimiz hafta Kayserispor maçının ikinci yarısında döndüğü oyun şablonunu, bu hafta da sürdürürek sürprize imza attı. Aslında biz, kadroda böyle bir değişikliğe gitmesini Göztepe karşılaşmasının ardından sıklıkla dile getirmiştik. Çünkü yeşil beyazlıların forveti Bajic, henüz istenilen performansa ulaşamamış ve takım ofansif anlamda baya kısır bir görüntü sergilemişti.

Hocanın bugün sahaya sürdüğü onbiri 6-4-0 olarak tanımlarsak yanlış yapmayız. Sistem her maç işe yaramayabilir ama elinde böyle hareketli bir oyuncu topluluğu olan takımlar için özellikle de deplasman maçlarında bulunmaz nimet.

Miya, Ömer Ali ve Shengelia'nın yer değiştirerek hücumda gizli forvetmiş gibi görev alması özellikle ikinci yarıda pozisyon zenginliği açısından önemini iyiden iyiye hissettirdi.

Şu bir gerçek ki Shengelia Konyaspor'da uzaktan şutlarıyla daha çok takımın canını yakacağa benziyor. Takımda eksik olan, çok denenmeyen ama önemli hususlardan da biri olan 'uzaktan şut atan oyuncu' eksikliği onun varlığıyla çok hissedilmeyecektir. Jevtovic ile ondan başka kaleyi deneyen oyuncu sayısı sınırlı yeşil beyazlılarda. 

Uzaktan şutların önemini bu karşılaşma ile birlikte daha net gördük diye düşünüyorum. Nitekim iki golümüz uzaktan atılan şutlar neticesinde geldi.

... 

Maç, Konyaspor'un attığı ilk gole kadar dengede giderken, golden sonra farklı bir havaya büründü. Kasımpaşa takımı hiç beklemediği bu gol karşısında daha açık bir oyun tarzına dönüş yaparak savunmasını sertleştirdi. Bu, oyuncular arasında mücadele seviyesinin yükselmesine sebep olarak, sarı kartların sayısında artış olmasına sebep oldu. Bir ara oyun o kadar sertleşti ki iki takım da bugün sahayı eksik tamamlayamaz diye düşünmekten kendimizi alamadık. Neyse ki hakem maçı iyi idare etti ve takımlar eksik kalmaktan kurtuldu.

Konyaspor ilk golün ardından afalladı dersek yanlış söylemeyiz. İlk yarının son anlarına kadar oyun üstünlüğünü zorunlu da olsa rakibine verdi. Çok baskı yediler çünkü. Bir ara nerdeyse her dönen topu ev sahibi ekip aldı.

İlk yarının sonunda ise beklenmeyen olaylar yaşandı. Hakem altı dakika gibi ilk yarı sonlarında çok alışık olmadığımız bir kayıp zaman dilimi gösterdi. İşte ne olduysa da o andan itibaren oldu. O dakikalara kadar sahada çok etkin olmayan Miya, takımına bir penaltı kazandırdı ve geçen haftadan sonra bu hafta da golünü atan Jevtovic, farkı ikiye çıkardı. Bu golün anonsu bitmemişti ki bir dakika sonra hızlı atakda Milosevic'in getirdiği ve attığı şutu önünde bulan Miya topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-0'a getirdi. Şaşkınlığımızı üstümüzden yeni atacakken, devre böyle biter derken 45+3 de bir de rakip gol bulunca tabela 3-1'i gösterdi ve ilk yarı nihayete erdi. Uzatmalarda, 6 dakikada 3 gol oldu! 

İkinci yarı Konyaspor için sezonun belki de en iyi maçı oldu. Kasımpaşa takımının ikinci devreye daha baskılı başlayacağı ve risk alacağı belliydi. Nitekim öyle de oldu ama Aykut hocanın öğrencileri de ilk yarıdaki hatalarından ders çıkartarak sahaya daha iyi, kontrollü ve sakin bir oyun anlayışı yansıttılar. Bunun meyvelerini de Miya, Shengelia ikilisinin ayağından hızlı kontralarla buldular. 

Karşılaşma, yine hızlı bir ataktan doğan penaltı pozisyonunda Miya'nın kaydettiği golle 4-1 sona erdi. Maçı izleyen, giden tüm taraftarlar da sezonun en iyi futbolunu izleme şansı yakaladılar. 

Miya bugün iki gol attı belki ama son vuruşlar ve paslarda biraz daha becerikli olabilse skor çok daha farklı olabilirdi. Buna rağmen ortada 4-1 gibi net bir skor var. Uzun zaman sonra böyle farklı bir galibiyet aldı Konyaspor. Ve bunu Kadımpaşa deplasmanı gibi zor bir deplasmanda başardı. Bu galibiyet ve skor, oyuncuların özgüvenini daha da sağlamlaştırıp milli maç arasından sonra kendini göstertmeye devam edecektir. Lider ile arasında yalnız iki puan var Konyaspor'un. Ve bu takım; haftalardır eleştirdiğimiz, forveti henüz hazır olmayan, eksiklerini de yeni yeni gideren bir takım. 

 Herhalde uzun zaman sonra bu kadar keyif veren bir Konyaspor seyretmek, sadece bana değil, yeşil-beyaz renklere gönül vermiş tüm taraftarlara da iyi gelmiştir. 

Selam ve dua ile.. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Alperen Tanrıkoloğlu

    Çok güzel açıklama olmuş hocam...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English