Son Dakika Haberler

Osman Kocaer

Osman Kocaer

​Çok şükür!

07 Mayıs 2019
Konyaspor, Süper Lig'in 31. Haftasında ligin iyi takımlarından Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Yeşil-beyazlılar, karşılaşmadan 4-2'lik skorla galip ayrılarak 11 maçlık galibiyet hasretine son verdi. 
 
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bu mücadele 'kafa' olarak sağlıklı bir ortamda oynanmadı. Gerek Alanyaspor takımında bir grup oyuncunun Kayserispor deplasmanı sonrası geçirdiği elim trafik kazası gerekse de Josef Sural'in bu kazada hayatını kaybetmesi bu maçın karmaşık duygular içinde oynanmasına sebep oldu. Kolay değil tabi... Alanyaspor'lu futbolcuların psikolijisini empati yaparak dahi bir yere kadar anlayabiliriz. Düşünün, 10 gün öncesinde beraber vakit geçirdiğiniz, aynı yemekten yediğiniz, aynı odada kaldığınız arkadaşınız elim bir trafik kazası sonucunu hayatını kaybediyor. Hiç kolay bir psikoloji değil.
 
Maça gelecek olursak Konyaspor, geçen hafta Galatasaray karşısında sahaya çıktığı ilk onbirde 3 farklı değişklik yaparak karşılaşmaya çıktı. İlk 15 dakikada Konyaspor'un pek varlık gösteremediği, Alanyaspor'un ise rakibine nazaran taraftarının da desteğiyle daha etkin bir oyun ortaya koyduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak buna rağmen Konyaspor'un da hızlı ataklarla şans bulduğu dakikalar oldu. 16. Dakikada Johnson'un ara pasıyla savunma arkasında topla buluşan Ömer Ali, topu filelerle buluşturdu fakat VAR incelemesi sonucu gol iptal edildi. 
 
Mücadele'nin özellikle ilk 30 dakikasında, devamında da 
 
 
ilerleyen bölümlerinde Konyaspor'un savunma hattı ciddi hatalar verdi. Bu hatalar özellikle köşe vuruşlarında ve ceza sahasına gelen hemen hemen her topta sıkıntı doğurdu. Nitekim Konyaspor'un yediği ilk gol, bir köşe vuruşunda iyi adam paylaşımı yapılamamasından, ikinci gol de ikinci devrenin başında Ali Turan'ın zamanlama hatası yapması sonucu geldi. Bunda şüphesiz bu oyuncuların uzun zamandır forma giyemeyişi ve birlikte oynamayışı (Ali Turan-Volkan Fındıklı) da önemli bir etken. 
 
Bu eksilerle birlikte geçen hafta yazdığım yazıda "Galatasaray beraberliğiyle birlikte Konyaspor'lu oyunculara bir özgüven gelecektir" diye, sizlerle düşüncemi paylaşmıştım. Bunun bu maçta özellikle orta saha ve hücüm oyuncuları üzerinde tesir yapması beni ziyadesiyle mutlu etti. Karşılaşmada Ömer Ali, Milosevic, Johnson, Jevtovic, Yatabare ve ilk yarının sonlarından itibaren Fofana'nın göstermiş olduğu mücadele, savunmada görev yapan ve maç eksikleri sebebiyle ciddi hatalarda bulunan Ali Turan, Volkan ve Ferhat'ın da performanslarını idare etti.  
 
Karşılaşmada Konyaspor adına Ömer Ali ve Yatabare'nin performans olarak bir tık daha öne çıktığını düşünmekle beraber, Yatabare'ye bu maç nezdinde ayrı bir parantez açmanın da yerinde olacağını düşünüyorum. Aykut hocanın Jahovic'e, Ankaragücü maçıyla birlikte vermeye başladığı 'mesajla' beraber formasına kavuşan ve Ankaragücü ile Galatasaray maçlarında ortaya koyduğu performansla eleştirilere maruz kalan Mali'li futbolcu, bugün gerçekten iyi mücadele etti ve formanın hakkını verdi. Yeşil-beyazlılar'ın girdiği pozisyonlarda hep imzası bulunan, Ömer Ali'nin attığı üçüncü golde de asisti yapan 33 yaşındaki oyuncu, peformasıyla geçer not aldı. Açıkçası ben, Aykut Kocaman'ın bu karşılaşmaya Jahovic ile başlayacağını düşünmüştüm... Ama hoca tercihiyle, oyuncusuda performansıyla beni oldukça şaşırttı. 
 
Hakem Alper Ulusoy'a gelecek olursak... Konyaspor, daha önce Ulusoy'un yönettiği maçlarda hiç mağlup olmamıştı, bugünde bu gelenek 11 maç aranın ardından Alanya'da devam etti. Ancak hakemin özellikle ilk yarıda Konyaspor'lu oyunculara sarı kartlar konusunda fazlaca cömert olması ve bunu ikinci yarıda daha aslına uygun biçimde yerine getirmeye çalışması beni rahatsız etti. Alanyaspor'da Efecan'ın ve onun gibi birkaç oyuncunun maçı kart görmeden tamamlaması ne kadar abestse yeşil beyazlı oyunculara bu kadar fazla kart çıkması da bir o kadar manidar. 
 
Maç öncesi iki takım arasında verilen dostluk mesajları, mücadele içinde de genel olarak sürmesine karşın, yer yer istenmeyen olaylar da yaşandı. Alanyaspor'da Efecan Karaca başta olmak üzere bazı oyuncuların, hakemi etkilemeye ve oyunu provoke etmeye çalışan halleri dostluk rüzgarlarının fazlaca estiği bu karşılaşmaya yakışmadı diye düşünüyorum.
 
Son olarak ise 11 maç aranın ardından gelen bu galibiyete tüm Konyaspor taraftarı adına "çok şükür!" diyor, hayatını kaybeden Josef Sural'ın ailesine sevdiklerine ve Alanyaspor camiasına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
 
Osman Kocaer/Konspor 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English