Son Dakika Haberler

Yasin Ural

Yasin Ural

​Sivas'ta tarihi galibiyet!

17 Tuesday 2021
Futbolseverlerin heyecanla beklediği Süper Lig başladı. Ligin ilk haftası oldukça çekişmeli ve bol gollü karşılaşmalara sahne oldu. Konyaspor taraftarının gözü kulağı ise Sivas’taydı. İstediği transferleri henüz gerçekleştirimeyen Yeşil Beyazlıların sahada nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Çünkü rakip geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında büyük çıkış yakalamış, 19 maçtır yenilgi yüzü görmemişti. Ayrıca Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Liginde iki rakibini yenerek play-off turuna kalmıştı. Sivasspor’un yorgunluk dışında bir dezavantajı yoktu. Konyaspor sahaya Sehic, Skubic, Abdülkerim, Ahmet Çalık, Guilherme, Soner Dikmen, Amir, Mpoku, Endri Çekici, Bytyqi ve  Cikalleshi ilk onbiri ile çıktı. Yeni transferlerden 
3 isim ilk 11’de şans buldu. Soner Dikmen ve Endri Çekici sahadaki mücadeleleri ile formalarının hakkını verdi. Mpoku ise vasatın üzerine çıkamadı, bu yüzden yerini 58. dakikada Amar Rahmanovic’e bıraktı. Bu dakikadan sonra Konyaspor rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Özellikle sol kanattan Zymer Bytyqi ile bir çok fırsat yakaladı, ancak oyuncunun son pasları ‘bitirici’ olmadı. İlhan hoca oyuna ikinci hamlesini bu oyuncuyu alarak yaptı. Zymer Bytyqi yerini Serdar Gürler’e bıraktı. 
Maç her iki takım açısından dengeli giderken bir şans topu 88. dakikada Sokol Cikalleshi’nin önüne düştü. Konyaspor forveti rakip defansın bu ikramını geri çevirmedi  ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda maçında skorunu belirledi. 

Bu Sezon Farklı Bir Konyaspor İzleyeceğiz
Sivas’taki bu galibiyet 3 puan dışında farklı anlamlarda taşıyordu. Yeşil Beyazlılar  süper lig tarihinde ilk defa sezona 3 puanla başladı. Ayrıca son iki maçtır yenildiği rakibinin 19 maçlık serisini bozdu. Fakat bu galibiyet Konyaspor açısından yanıltıcı olabilir. Cikalleshi kendisini beğenmeyenleri (Bülent Korkmaz) sahadaki performansı ile mahçup etsede, Konyasporun bitirici bir forvet ve iyi bir sağ kanat oyuncusuna ihtiyacı var. Bu transferlerde gerçekleşirse bu sezon çok farklı bir Konyaspor izleyeceğimiz ortada. 

Pazar Gününü İple Çekiyoruz
Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, maç sonu yaptığı açıklamada, “Oyunun bazı bölümlerini iyi oynadık. Rakibin boşluklarını iyi değerlendirdik. Sivas gibi zor bir deplasmandan 3 puanla ayrılmak çok önemli. Pazar günü sahamızda oynayacağımız Başakşehir maçına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz. Ne kadar kapasite varsa doldurmalarını istiyoruz. Pazar gününü iple çekiyoruz” dedi. 

Cikalleshi Galibiyeti Türkçe Değerlendirdi
Attığı golle takımına üç puanı kazandıran Sokol Cikalleshi ise maç sonu değerlendirmesini Türkçe yaptı. “Bugün Türkçe konuşacağım” diyerek sözlerine başlayan Cikalleshi, “sahada kazanmak için herşeyimizi verdik. Gol attığım için çok mutluyum. Süper lig çok uzun bir maraton, çok iyi takımlar var ama bizde bu sezon daha iyi olacağız ve ligi en iyi yerde bitireceğiz.”diye konuştu.   

Öte yandan karşılaşmanın 82. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Sivassporlu Jorge Felix, Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut'u takım arkadaşı sanarak pas verdi. Pozisyonun ardından İlhan hoca hakemin uyarısı üzerine yeşil bir tişört giydi. Konyasporlu futbolcularda kazandıkları taç atışını centilmenlik örneği göstererek Sivasspor’a verdi.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English