Son Dakika Haberler

Yasin Ural

Yasin Ural

​Operasyon ‘VAR'

10 Sunday 2022
Mart ayında 13 hakeme düdük attırılması kararını destekleyen biriydim ve açıkçası umutluydum. Futbolda son yıllardaki en radikal kararlardan biriydi. Çok geçmeden bu değişim federasyon başkanının istifasına kadar gitti. Türk futbolu adına yeni bir başlangıç beklerken Rize'de büyük bir skandal patladı. Konyaspor'un öne geçtiği karşılaşmada Rize'nin attığı beraberlik golü bariz şekilde ofsayttı. ‘VAR' gibi bir teknoloji varken ofsayttan gol verdiler. Üstelik çizgi bile çekemediler. Ekran başında maçı izleyenler ilk defa böyle bir rezalete şahit oldu. Sistemin en iyi işleyen, güvenilen ofsayt kararlarını bile eğip bükmeye başladıklarına göre ortada büyük bir operasyon var. Onun için maçın hakeminin kırmızı kart kararlarına hiç değinmiyorum. 

Konyaspor Kulübünden yapılan açıklamada belirtildiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu kurullarını dizayn etmeye çalışan ‘karanlık tipler' hem sahada hem de masa başında devrede. Anlaşılan şampiyonluk umutları tükenen İstanbul takımlarına lig ikinciliği hediye edilecek. Evet, sahada yeterli mücadeleyi göstermedik iyi oynamadık ama hakem kararları yabancı bir futbolcuyu bile çileden çıkarmaya yetiyor. Maçı izlemeden yorum yapan klavye kahramanları ise hala futboldan bahsediyor. Evet, bu sonuç Rize'yi küme de tutmaz ama kimi ikinci yapacakları belli. Fakat Konyasporlu futbolcuların bu süreçte pes etmeden mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeleri gerekiyor. Yeşil-beyazlı renklere gönül veren taraftarlarında kalan maçlarda tribündeki yerini almasını bekliyoruz.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English