Son Dakika Haberler

Yasin Ural

Yasin Ural

​Alçaklıkta zirve yaptılar!

04 Wednesday 2021
Kirli emellerine bu kez Hazreti Mevlana’yı alet ettiler. Adli bir olayı ırkçı bir saldırı gibi gösterip nefret tohumları saçanlar,  malum bir dergi üzerinden Konya ve Mevlana’yı hedef aldı…

Terör eylemleri ile ülkedeki kardeşlik iklimini bozamayan bölücü çevreler,  milli ve manevi değerlerin hassasiyetle korunduğu Konya üzerinden kirli bir provokasyona kalkıştı. Önce Çarıklar, son olarak da Hasanköy mahallesindeki cinayetler ırkçı bir saldırı gibi gösterilmeye çalışıldı. Sosyal medya üzerinden nefret söylemleri saçıldı. Konya kamuoyu Mevlana meydanından birlik beraberlik mesajları vererek 7 kişinin öldüğü saldırıyı kınadı. Olayın komşular arasındaki bir husumetten kaynaklanmasına rağmen, kalpleri taşlaşmış, vicdanları kurumuş bu kesim, alçaklıkta zirve yaptı. Daha önce de milletin değerleriyle alay eden malum bir dergi, Konya’daki cinayet üzerinden Hazreti Mevlana gibi büyük bir alimi hedef aldı. Gara’da 13 sivili katleden alçakları resmedemeyenler, Mevlana’yı tasvir eden fotoğrafın arkasına elinde silah olan bir caniyi koydu. Üzerine kan sıçramış, dağdaki bebek katillerine benzeyen bu çizimin üstüne de; Mevlana’ya atfen “ Seni de burada istemiyoruz!” diye yazıldı. Asırlardır etnik kimlik ayrımı gözetmeksizin insanların barış ve huzur içinde yaşadığı Konya’yı hedef alanlara ilk tepki Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan geldi. Altay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karaktersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar. Ne desek az kalıyor. Konya ve değerlerimizin hakkını hukuki yollardan sonuna kadar savunacağız.” dedi.  

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English