Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Yeniden Refah Partisi AK Parti'nin alternatifi olur mu?

04 Monday 2024

Yeniden Refah partisi AK Parti’nin alternatifi olur mu? Bu süreçte en çok bu konuşuluyor. CHP kanadı bunu çok daha yüksek sesle dillendiriyor. Merhum Erbakan’a yapmadığını, söylemediğini bırakmayanlar bu süreçte oğul Erbakan’a güzellemeler yapmaktan geri durmuyor. Fatih Erbakan, Merhum Erbakan’ın isim mirası üzerinde bir pay aldığı doğrudur. Saadet Partisi’nin CHP ile flörtüne öfke duyanların, AK Parti’ye küsmüş ya da kızmış muhafazakar kesimin  yeni adresi Yeniden Refah Partisi oluyor. Ancak bu yöneliş AK Parti’den bir kopuş olarak mı yorumlanmalı yoksa sadece bir tepki üzerine mi bir yöneliş. Şayet bir tepkinin ortaya çıkardığı bir durumsallıksa açıkçası Yeniden Refah Partisi’nin öyle sanıldığı gibi bir alternatif olmadığı anlamına gelir. Sahada daha çok bir tepki oyları olduğu görülüyor. Bu durumun özellikle son ekonomik durumdan kaynaklandığı çok açık. Fatih Erbakan’ın ne siyasi ne belediye tecrübesinin olmaması, AK Parti’den bir şekilde elenmiş isimlere başkan adaylıkları vermesi diğer bir soru işareti. Zafer Partisi'nde olduğu gibi sadece söylemlerle anlık oy alabilirsiniz ancak büyümeniz çok zor. Diğer taraftan Türkiye’de iktidara gelebilmeniz için çok sayıda seçmen yelpazesinden oy almanız gerekir. Kendini Muhafazakar, Milliyetçi, İslamcı, Atatürkçü, Laik, Kürt, Komünist, Solcu, Liberal olarak ifade eden bunca seçmen yelpazesi içinden sadece  muhafazakarların oylarına talip olmak yeterli değil. Tüm seçmen gruplarından alacağınız oylar sizi iktidara getirecektir. Hatırlayın AK Parti ilk kurulduğu hatta sonra ki süreçlerde solcu isimlerden, Alevilere, Muhafazakar isimlerden Kürt seçmen tarafından  kabul görmüş isimler hem mecliste hem kabinede görev aldı. Peki Yeniden Refah Partisi sol cenahtan oy alabilir mi? Kürt seçmenden ya da kendini Liberal olarak tanımlayan seçmen kitlesinden oy alabilir mi? Milliyetçi kesime ne kadar yakın? Eğer alamayacaksa AK Parti’nin bir alternatifi olamaz. AK Parti’ye zarar vermekten ve CHP’ye  fayda sağlamaktan öteye geçemeyecektir. Son günlerde CHP zihniyetinin yaptığı güzellemenin altında bu olabilir mi? Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English