Son Dakika Haberler

Ali Saraç

Ali Saraç

​Üreteceğiz Üreteceğiz Üreteceğiz

09 Tuesday 2020
İnsanoğlunun yaşamsal  ve ekonomik süreci ekonomi ile başlar.Bu hayatını sürdürebilmesi içinde sürekli üretmek zorundadır.Üretim sayesinde bireyler arasında  toplumsal ilişkiler kurulur ve bu ilişkiler artarak devam eder.

Tüm dünyada oldu gibi ülkemizde de yaşanan koronavirüs sürecinde yerli üretimin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.Bu virüsten etkilenen birçok artık  ülkenin yerli üretimlerine öncelik vermeye başladıkları görülmektedir.Tüm dünyada bu gelişmeler olurken bizimde yerli sanayiyi korumamız,güçlendirmemiz gerekmektedir.
Üretim sadece sanayi demek değildir.Koronavirüs tarım ve hayvancılığın ekonomiler için  ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır.Birçok ülkede sokağa çıkma yasağı uygulamaları sonucunda insanların marketleri nasıl talan ettiğini hepimiz medyadan gördük ve izledik.Bu ürünlerin üretiminin sürekliliğin önemine bir kez daha şahit olduk.Bu yüzdende birçok ülke kıtlık yaşamamak için korumacı bir politika uygulamaya başladı.Tüm bu sebeplerden dolayı da yerli tarım üretiminin canlandırılması kaçınılmaz oldu.

Virüs olaylarının ilk başlarında birçok ülkede maske ve dezenfektan tedarik sıkıntısı çekerken ülkemizde bu ürünlerin bizde üretimleri yapıldığından  dolayı bu ürünlerin temini  konusunda herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık.Yine birçok ülkede solunum cihazı eksikliği olduğu bir dönemde tamemen yerli ve milli olarak  yoğun bakım solunum cihazlarının üretimini gerçekleştirdik.Bu cihazları kendi iç piyasamızda kullandığımız gibi yurtdışına ihracatın yapmaya başladık.

Küresel anlamda tedarik zincirlerinde meydana gelen  bu olumsuzluklar sonucunda  yerli üretimi desteklemek için güzel bir fırsat doğmuştur.Gelişmekte olan ülkeler için yeni pazarlar bulma konusunda  bir fırsat penceresi açılacaktır.Ülkemizin hedefi de bu pazarlarda söz sahibi olmaktır.

Başta sağlık olmaz üzere tarımda.sanayide,savunma sanayisinde  ve yazılımsal olarak sürekli üretim yapmak zorundayız.Bu konuda çalışan firmalarımız için Arge destekleri artırılmalıdır.Verilen teşvikler içinde yerli üretim yapacak olan firmalarımıza daha çok pay ayrılmalıdır.

Bir ülkenin ekonomisinin gücünü belirleyen en büyük etken üretimidir. Bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli gösterge üretim gücüdür.Bizimde 2023 hedeflerine  ulaşabilmemiz için üretimi sürekli olarak artırmamız gerekmektedir Yazımızı Rahmetli Sakıp Sabancı’nın hafızalarımıza kazanan bir sözü ile sonlandırmak isterim. Çalışacağız,çalışacağız çalışacağız. Üreteceğiz Üreteceğiz ancak böyle kalkınırız…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Cemal Süreyya Önder

    Ne zaman ne zaman ne zaman

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Emekli

    18 yıldır ithalatı destekleyen BAY KEMAL istifa etsin:)))))) kim neyi üretiyor hep ithalat

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English