Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğiyle ''KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı''çalıştayı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti himayesinde Selçuk Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğiyle “KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı” adlı çalıştay düzenlendi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’un da katıldığı çalıştayda yerel kaynakları korumanın önemine dikkat çekildi.

Selçuk Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi iş birliğiyle ’’KKTC Tarımsal Üretiminde Suyun Etkin Kullanımı’’çalıştayı

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştaya Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve Su İşleri Dairesinden yetkililer de katıldı. 

2015 yılından itibaren kesintisiz olarak Anadolu’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirilen suyun, KKTC’nin hem içme suyu hem de tarımsal ihtiyacı için milat niteliğinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; KKTC’nin yerel kaynaklarını korumanın önemli olduğunu, geleceğe yönelik beklenmedik durumlara karşı tedbir alınması ve hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. “Gün gelecek su, petrolden daha değerli olacak. Suyun korunması dünyanın her yerinde büyük öneme sahip.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve akademisyenlere teşekkür etti. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi bölgelerde tarımsal üretimde suyun etkin kullanımının, iklim koşulları ve su kaynaklarının sınırlı olması nedeniyle kritik bir konu olduğunu kaydetti. Sürdürülebilir tarım uygulamaları ve su yönetimi stratejilerinin, bu bölgelerde daha da önem kazandığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “İklim değişikliğinin etkilerinin giderek daha belirgin hale geldiği günümüzde suyun verimli kullanımı ve korunması, tarımsal üretimin devamlılığı için acil bir gereklilik.” şeklinde konuştu. 

İki gün süren çalıştayda akademisyenlerin yanı sıra konu ile ilgili yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan çalışma grupları tarafından “Su ve Toprak Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımı”, “Sulama Yöntemleri ve Suyun Etkin Kullanımı”, “Sulu Alanlarda Drenaj”, “Tuzluluk Sorunları ve Gübreleme Teknikleri”, “Atık Su Kullanımı ile Kuru Tarımda Yapay Zeka” ve “Su Yönetimi’’ başlıkları ele alındı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English