Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Üniversite şehrinde ev yok!

24 Thursday 2023
3 devlet, 2 özel üniversite olmak üzere 5 üniversitemiz var. Bir şehir nüfusu kadar öğrenci sayısı olan üniversitelerimiz açılıyor. Tabi üniversite şehri diyoruz ama bizleri bu süreçte tedirgin eden durumlar var. Konya’da bulunan KYK Yurtlarında yaklaşık 35 Bin öğrenci kalabiliyor.  Geçtiğimiz yıllarda başvuran öğrencilerde bir mağduriyet yaşanmadı. Ancak ev kiralarının artması ve kiralık ev sıkıntısının yaşanması KYK Yurtlarına talebin daha fazla olacağı yönünde. En çok öğrencinin yerleşim yeri olan Bosna Hersek mahallesinde kiralık ev nerdeyse yok. Hal böyle olunca ister istemez bu sorunla karşı karşıya kalabiliriz. Diğer taraftan dolandırıcılar bu kez gözüne öğrencileri kestirdi. Bir yandan burs vaadiyle kandırılanlar diğer yandan 2. El eşya sitesi kurup var olmayan eşyaları satanlar. Bu anlamda öğrencilerimizi uyarıyoruz.   
Konya’da bir çok okulun müdürleri değişti. Rotasyonla yer değişikliği yapan müdürlerimize hayırlı olsun. İdarecilik zordur. Öğrenci, veli, öğretmenler, idari personel, mali kaynaklarla uğraşmak hem de tüm bunlardan sonra başarı için çabalamak. Bu bir aşk meselesi. Dert edinen müdürlerimiz görüyorum. Önder oluyor, heyecan oluşturuyor, motivasyon sağlıyor. Başarı sadece öğretmenle ilgili değil idarecinin de burada büyük rolü var.  Okul müdürlerimizden sadece şunu rica ediyorum. Öğrencilerin korktuğu değil, gördükleri zaman sarıldıkları, tebessüm edecekleri bir ortam oluşturun. İnanın bunu gördüğüm okulların daha başarılı ve öğrencilerinin daha özgüvenli olduklarına şahit oldum. Umarım başarırız. Çünkü bu başarı sadece okulun değil aynı zamanda şehrin başarısı olacaktır. Eyvallah..

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English