Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Tiyatro izliyoruz

26 Monday 2024

İsrail’in dünyanın gözü önünde işlediği ve devam ettiği katliamları insanların gündeminden çıkarılmaya çalışılıyor. Sadece bombalarla değil açlıkla da savaşan Filistinliler varlıklarını sürdürmeye çalışıyor. İsrail, Filistin halkını o bölgeden sürüp yeni yerleşimciler ile şehirler kurup o topraklara çökme derdinde. İkiyüzlü ABD bir taraftan tepkileri yumuşatmak için İsrail aleyhine 1-2 açıklamada yapsa da BM’de İsrail aleyhine tüm oylamaları reddediyor. Alçaklığın, yüzsüzlüğün apaçık sergilendiği BM’de bize tiyatro izletiyorlar. Adalete bakar mısınız? Tüm ülkeler birleşip bir karar alacak olsa bir ülkenin vetosu alınacak kararı engelliyor. Buna da adalet diyorlar. Şuan Lahey’de bir dava var malum. İsrail’in soykırım işleyip işlemediğine dair. Mahkeme üyelerinin somut delil aramasına gerek yok. Televizyonu açıp canlı yayınlarda şehrin ortasına yağdırılan bombaları görse bunun soykırım olduğunu zaten görür. Mahkemeden şayet İsrail aleyhine bir karar çıkmazsa İslam ülkeleri tepkilerini somut şekilde göstermeli. Tepkilerini ortaya koyamayan İslam ülkeleri İslam İş Birliği Teşkilatından derhal atılmalı. 30 Bin Filistinliyi katleden İsrail’in katliamına sessiz kalıp sonra bu ülke yada ülkelere İslam ülkesi demek doğru olur mu? Her gün Ana haberde şehit edilen Filistinli sayısını vermekten utanıyoruz. İsrail katliamını haber bültenlerinde çıkınca kafamızı çeviriyor, kanal değiştiriyorsak biz de vicdanımızı daha da ileri imanımızı sorgulamalıyız. Bunca acıya rağmen boykotu bırakmışsak, göremezden, duymazdan geliyorsak insanlığımızı da sorgulamalıyız. Keşke seçimleri konuştuğumuz kadar bu meseleyi de konuşabilsek. Sosyal medyalarımızda yer verebilsek. En azından bunu yapabilsek. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English