Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​KAZANAN KİM OLDU?

16 Tuesday 2023
14 Mayıs’ta yapılan seçim sanırım siyasi tarihimizin en heyecanlı seçimi oldu. Sabahlara kadar ekran başında bekledik. YSK’dan bir açıklama gelmemesi, yurtdışı oylarının yavaş ilerlemesi seçim sonucunu bir türlü netleştiremedi. Taki Pazartesi günü öğlen saatlerinde seçimin 2. Tura kaldığı duyurulana kadar. Türkiye siyasi tarihinin en çok katılım sağlanan seçimini yaptı. Dünyada örneğine az rastlanır bir seçmen oranıyla millet iradesine sahip çıktı. Yine seçim günü herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması bizleri çok sevindirdi. Seçim süreci gerginlik içinde geçmişti lakin seçim gününün sakin geçmesi hepimizi sevindirdi. Bu seçimde CHP’nin klasik duruşuna yine şahit olduk. CHP’li 2 belediye başkanının daha sayımlar devam ederken ve Erdoğan’ın açık ara önde olduğu belliyken “kazanıyoruz” açıklamaları çok yersizdi. Siyasi etik ve ahlaka uymayan bu açıklamaların laftan öteye geçmeyeceğini tüm seçmen kitlesi biliyordu. Kılıçdaroğlu’nun “öndeyiz” twetine diyecek bir şey bulamıyorum. Muharrem İnce’nin hatasına düşmemek için ittifak ortakları ve belediye başkanlarıyla yaptığı basın toplantısı da tam bir komediydi. Bu seçimin net galibi Cumhur İttifakı olmuştur. Muhalefet seçim sürecinde ısrarla üzerinde durduğu Meclis çoğunluğu elde edilmesi gerektiği vurguladı. Ancak 321 meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı elde etti. Meydanların dolması, kutlamaların yapılması, balkon konuşmasının sebebi de bana göre bu. İlk raundun galibi Cumhur İttifakı oldu. Muhalif kanadın sanatçıları, gazetecileri, yazarları, trolleri şimdiden bunu sorgulamaya, birilerini suçlamaya, laf sokmalara başladı bile. Deprem bölgesinden Cumhur İttifakına desteği hazmedemeyenler ahlaksızca paylaşım yaptılar. Bu seçimin bir kazanını da bana göre Yeniden Refah Partisi. Helal olsun dedim. İlk girdiği seçimde 5 vekil çıkarttılar. 1 vekilde Konya’dan çıkardı. Altı okun şemsiyesinde seçime girmiş Gelecek, Deva ve Saadetin Milet İttifakına hiç fayda sağlamadığı görüldü. Muhalif kanat ateş püskürüyor. Kanaatimce haksızda sayılmazlar. CHP’nin oylarına katkı sağlamaları bir tarafa dursun vekil sayısında da ciddi bir düşme oldu. 2. Turda Cumhur ittifakı adayı Erdoğan’ın seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu bu kadar farkı kapatıp alabilir mi? Bu çok mümkün değil. Seçmen profiline bakarsak Hdp ile kol kola olanların bu beklenti içine girmesi yanlış olur. Sinan Oğan’ı tebrik etmek gerek. Sonuçta kilit parti Hdp değil milliyetçi oyların olduğunu gösterdi. Umarım seçim süreci ve seçim günü ilk turda olduğu gibi olgunluk ve huzurla geçer. Katılımın yoğun olacağını tahmin ediyorum. Her zaman olduğu gibi kazanan millet olacaktır. Eyvallah…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English