Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​İstanbul'un kaderini AK Parti belirleyecek

03 Wednesday 2024

 

Adaylar açıklanmadığı için henüz bir seçim heyecanı oluşmadı. Yerel seçimlere 3 ay gibi bir süre var. Muhtemelen Ocak ayında tüm iller ve ilçelerin başkan adayları açıklanacak. Gözler yine İstanbul ve Ankara’da olacak. Geçtiğimiz seçimde bu iki şehri CHP’ye veren AK Parti, İstanbul’u yeniden alabilmek için özel bir çalışma yapıyor. “Veren” kelimesini özellikle kullandım. Çünkü gerçekten ciddi bir strateji hatası yapıldığını düşünüyorum. Şeçimi İmamoğlu kazanmadı, AK Parti verdi. Bu seçimde daha dikkatli, daha titiz bir çalışma yürütülecek ve kazanabilecek adaylar çıkarılacak. Artık birçok ilde “ceketi koysak kazanırız” dönemi bitiyor. Seçmene inat, istenmeyen adayların adat gösterilmesi hem teşkilatlar içinde hem de vatandaş nezdinde kazansa bile huzursuzluğa neden oluyor. Yıpranmış, ismi eskimiş, yaşı ilerlemiş ve yeni bir heyecan ortaya koyamayacak adayları vatandaşlar istemiyor. AK Parti’de 3 dönem kuralı belediye başkanlıkları için geçerli mi bilmiyoruz. Bu kuralın mutlaka uygulanması gerekiyor. Sadece AK Parti için değil tüm partilerde bu kriter olması gerekiyor. İstanbul İmamoğlun’a bırakılmayacak kadar değerlidir. İmamaoğlu’nun belediyenin Milyonlarını PR çalışmalarına harcadığını İstanbullular iyi biliyor.   İmamoğlu’da dair hafızalarda tatilleri, taht oyunları, büyükelçilerle yemekleri, gereksiz savrulan paralar kaldı. İstanbullu geçen seçimde biraz kızgın, biraz kırgın şekilde belki de istemeyerek oyunu CHP’ye verdi. Açıkçası İmamoğlu’nun koltukta kalıp kalmayacağını AK Parti belirleyecek. Nasıl mı? Başta dediğimi gibi aday belirlemede hata yapmazsa AK Parti İstanbul’u alır. Bu 5 yıllık süreçte defalarca İstanbul seyahatim oldu. Bir çok taksici ve  esnafla gazeteci merakıyla sohbet ettim. Oylarını İmamoğlu’na verdiklerini ve birçoğunun pişman olduklarını bizzat seçmenin kendisinden işittim.   Bu durum AK Parti açısından önemli bir fırsat. Konya ile görüşlerimi daha önce yazmıştım. Merkez ilçelerde herhangi bir değişikliği öngörmediğimi taşra ilçelerde mutlaka bir değişimin yaşanacağını ifade etmiştim. Konya pandemi ve depremde önemli bir sınavı başarıyla geçti. Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz adeta destan yazdı. Pandemi sürecinde  vatandaşın ayağına kadar yapılan hizmetler, deprem bölgesine yaptıklarıyla adını Türkiye’ye duyurdu.  Dolayısıyla Konya’da da hem adaylar hem de seçimin sonucuna dair bir sürpriz beklemiyorum. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English