Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​İslam işbirliği mi?

14 Tuesday 2023
Suudi Kralı Faysal Bin Abdülaziz Arap Birliği yerine İslam Birliğini savunmuş, İslâm Konferansı Teşkilâtı’nın kurulup faaliyete geçirilmesine önemli katkılarda bulunmuş, Filistin’e karşı olan Batı ve ABD’ye karşı petrol  ambargosu koymuş, ülkesinin de kalkınmasında önemli rol oynamıştı. Dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Kral Faysal bin Abdulaziz’i petrol kuyularını bombalamakla tehdit etmiş karşılığında Kral tarihe geçecek sözü söylemişti. “Tabii ki petrol kuyularımızı bombalayabilirsiniz. Fakat unutmayınız ki, biz ve atalarımız hurma ve deve sütüyle yaşıyorduk, yine öyle yaşayabiliriz; ancak artık siz petrolsüz yaşayamazsınız.” Tarihler 25 Mart 1975’i gösterdiğinde, Kral Faysal bin Abdulaziz sarayında yaptığı bir halk görüşmesinde suikaste uğrayarak hayatını kaybetti. Suikasti gerçekleştiren kişi kralın yeğeni Faysal bin Musad’tı. Faysal bin Musad, Amerika’dan yeni gelmişti. Aradan yıllar geçti. Geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze için toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “kınamanın ötesinde gelin birlikte somut adımlar atalım” dedi.  Dedi ancak yine kınamanın ötesinde bir sonuç çıkmadı. Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Fas, İsrail’e karşı ambargoya karşı çıktı. Evet ataları gibi onurlu bir duruş sergileyemediler. Zenginlik ve makama tamah ettiler. Elbette iman edenler için bunun bir bedeli olacaktır. Şimdi meydanlarda “AB değil,  İslam Birliği” pankartı açan arkadaşlar, bu işler bakın öyle olmuyor. İsrail’in katil Başbakanı Netanyahu alenen Ortadoğu ülkelerini tehdit etti. “İktidarda kalabilmeniz için sesinizi kesin” dedi. Makamları kendilerine tahsis edenlere karşı bir duruş sergileyemeyen bu ülkelerle nasıl birlik kuracağız? Evet tek Türkiye kaldı bu İslam Aleminde. Yeni yeni kendimize geldiğimiz süreçte biraz zamana ihtiyacımız var. Henüz yürüyoruz ancak koşmaya başladığımızda emin olun çok şey değişecek. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English