Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Hiç ortak nokta yok!

05 Friday 2023
Son viraja girildi. Şuan malum 4 aday olsa da aslında Cumhur İttifakı ve Millet ittifakı adaylarında gözler. Liderlerin performanslarına bakıyorum. Her iki adayın vaatleri, izleyeceği politikalarını analiz ediyorum. Tayyip Erdoğan yeni kaynaklar derken, Kılıçdaroğlu borç alınacak 300 Milyar Dolardan söz ediyor. Erdoğan milli ve yerli firmalardan bahsederken Kılıçdaroğlu ABD’nin savunma sanayine çalışan şirketlerini getireceğim diyor. Erdoğan terörle mücadele ve ülkenin güvenliğinden bahsederken, Kılıçdaroğlu kayyumları kaldırıp, yerel yönetimlere özerlik vadediyor. Erdoğan ahlaktan, maneviyatı güçlü nesilden bahsederken Kılıçdaroğlu LGBT’yi desteklediğini söylüyor. Erdoğan bu ülkenin menfaati nasıl olacaksa ona göre dış politika üreteceğini söylüyor. Yani bir anlamda sırtımı sadece falan ülkeye, şu birliğe dayamam derken Kılıçdaoğlu NATO’ya yüzünü döneceğini, AB ile ortaklığa devam edeceğini belirtiyor. Erdoğan Libya’da, Suriye’de, Irakta, Mavi vatanda, Afrika’da, Balkanlarda olacağım derken Kılıçdaroğlu ne işimiz var oralarda diyor. Erdoğan ben faizi düşüreceğim, üretime odaklanacağım derken Kılıçdaroğlu be faizi artıracağım diyor. Sadece liderler bazında değil aynı zamanda ittifakların söylemleri de çok farklı. Cumhur ittifakı vatanın birliği derken, Millet ittifakı menfaat birliğinden bahsediyor. Cumhur ittifakında pazarlıklar yokken, Millet ittifakının temeli pazarlıklarla kuruluyor.  Bir ülkenin iki bloğunda da ortak tek nokta göremiyorum. Kemal bey geliyorum diyor ama neyle geldiğini bilen var mı? Adalet, barış, ortak paylaşım, demokrasi, özgürlük kavramlarını biz Pkk’dan da duyduk- duyuyoruz.  İçi doldurulmamış güçlendirilmiş parlamenter sitemin ne olacağına dair en küçük bir fikrimiz var mı? Meral hanımın masada HDP yok demesine rağmen HDP’nin meydanlarda vaatler vermesini nasıl izah edebilir? Seçimle ilgili bir pazarlık yoksa HDP hapiste olan Demirtaş’ın, Öcalan’ın ve diğer Terör yandaşlarının çıkacağını nasıl söylüyor? İl İl gezip Kılıçdaroğlu’na oy isteyen HDP pazarlıksız mı oturdu masaya. Kargalar bile güler buna.   Biri 20 yılda yaptıklarını ortaya koyarken diğeri 20 yılı yıkıp Türkiye’yi 6 parti yöneteceğiz diyor. En doğru tercihi tabi ki milletin kendisi yapacak. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English