Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Hayat bedestende

12 Saturday 2023
Al Bayraklarla donatılmış, her köşesinde sanat, her köşesinde bir dinleti, her köşesinde bir huzur. Tarihi Bedesten Çarşısı Alışveriş Günleri başladı. Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Burada soğuk kasa görevlileri yok. Burada güler yüz, sıcak bir karşılama hatta oturup çay eşliğinde sohbet var. Burada güvenlik önlemleri yok. Kapıdan çıkarken yanlışlıkla sirenler çalmaz. Her insana güven, her müşteriye itimat var. Burada etiket fiyatı yok. Hatır var, indirim var, canın sağ olsun var. Burada tarihe yolculuk, burada ayrı bir huzur iklimi var. Bedesten Çarşısı yenilenen yüzüyle hem göze hem de ruha hitap eden bir mekan. Çoluk çocuk alışveriş Merkezlerinin o soğuk yüzünden sıyrılıp gezeceğimiz, alışveriş yapacağımız bir yer. Şimdi esnaflarımıza destek, çarşımıza sahip çıkma zamanıdır. Bereketli olsun İnşallah.
Türkiye’nin en akıllı ve en iyi siyasetçisi iddia ediyorum sayın Kılıçdaroğlu’dur. Onca yenilgiye rağmen önce seçmen kitlesini, ardından parti yetkililerini ve nihayetinde masa ortaklarını ikna ederek aday oldu. Yetmedi seçim sonrası yenilmiş bir lider değil, kıl payı kaçırılmış ve daha büyük bir umutla seçime hazırlanacak bir Kemal Kılıçdaoğlu’nu piyasaya sürdü. O da yetmedi kendisine karşı çıkan yenilikçi tayfayı tek tek safına çekmeye başladı. İmamoğlu’nun cesaretsiz oluşu, partiyi taşıyacak bir lider bulunamaması, vizyonu yüksek temiz geçmişi olan bir aday bulunamayınca parti yine Kılıçdaroğlu’na kaldı. Ne diyelim helal olsun! Dünya siyaset tarihinde başka örneği olmayan bir başarı hikayesi nihayetinde kolay yazılmıyor.  İyi bir gurme değilim. Nerede ne var onu da çok bilmem. Bu alanda göbek yapmış arkadaşlarıma ve büyüklerime güvendiğim için çok sorun olmuyor. En iyi yemek mekanlarına onlar sayesinde gidiyorum. Bazen sokak arasında bir tostçu, eski bir çarşıda dönerci, akşamların olmazsa olması çorbacı derken Konya’nın en iyilerini derledim kafamda. Burada yazıp reklam etmem etik olmayabilir ancak emin olun en güzel lezzetler gelenekçi düzenlerine devam eden mekanlarda var. Bu mekanlarda genellikle çok lüks olmayan daha çok mütevazi yerler. Onun için tavsiyem lükse değil lezzete para verin. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English