Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Buna mecburuz!

18 Saturday 2023
Nato’dan atılırsınız, Uçak alamazsınız, AB’ye giremezsiniz, ambargoya maruz kalırsınız… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’da sorulan sorular o kadar algı ve tehdit kokuyordu ki ekran başındaki uluslararası ilişkiler yada iletişim okumaya gerek kalmadan herkes anladı. Soru soran gazeteci bir anlamda  “İsrail’e karşı bu kadar çıkış yaparsanız, İsrail’le iyi geçinmezseniz başınıza bunlar gelir” demeye getirdi. Ancak tırsacak ne eski Türkiye var, ne suskun kalıp diplomatik cevap vermeye çalışacak bir lider. Türkiye, Dünya siyasetinde karnından konuşmayan, bugün yüzünüze gülüp ertesi gün ülkesinde tam tersi açıklama yapan, yanınızda hak verip sonra tam aksini söyleyen bir ülke değil. Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi net ve açık konuşan bir Türkiye var. Nato’mu? Birliğin en güçlü ülkelerinden biri Türkiye’yi sıkıysa atın. Uçak mı? Sadece batı üretmiyor sonuçta. Zaten kendi üretimimizi çıkarmak üzereyiz, ihtiyaç olursa alternatiflerimiz çok. AB’ye giremez miyiz? Çokta önemli değil. Yakın zamanda siz yalvaracaksınız aman bize gelin diye. Ambargo mu? Buydun hodri meydan. Bizi ambargolarla tehdit emek fayda vermez. İşin özeti bu. Dik duruş derler buna. İçerde başka, dışarda başka değil. Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Filistin’e destek mitinginde ne dediyse Almanya’da basının karşısında da aynı tonda, aynı sertlikte konuştu. Filistin’e en açık desteği veren, İsrail’e en sert tepkiyi koyan, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara somut adım önerisinde bulunan yine Türkiye oldu. Erdoğan’ın dediği gibi kimseye minnet borcumuz yok bizim. Ne Almanya’nın Nazi soykırımı, ne Avrupa’nın sömürge politikası, ne kanlı bir tarihi. Ortadoğu’da huzur bizimle gelecek. Batı’nın böyle bir derdi yok bu topraklarda. Afrika bizimle zenginleşecek. Batı’nın sömürü düzeni böyle yıkılacak. ABD elini kolunu sallayamayacak bu bölgede.   Bu bölgenin söz sahibi de biz olacağız. Evet çok kanlar akıyor, gözyaşları dökülüyor. Dünya’nın adil bir süper güce ihtiyacı var. Biz güçlü olmak zorundayız. Hem ülkemiz, hem bölgemiz hem de Dünya için güçlü olmalıyız. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English