Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Boş sözleri bırakın!

11 Saturday 2023
Yürüyüş yapınca Gazze mi kurtulacak? Boykot yapınca ne olacak? sosyal medyadan paylaşınca savaş mı bitecek? Zaman zaman bunları duyuyor, Müslümanların miskin hallerine şahit oluyoruz. Kimseye “eline silahı al, Gazze’ye git diyen yok.” Keşke mümkün olsa da gidebilsek. En azından samimi Müslümanlar gidebilse.  Biz bir duruştan, ümmet olmanın şuurundan, İslam kardeşliğinden bahsediyoruz. Birileri savsaklamaktan, sessiz kalmaktan, neme lazımcılıktan bahsediyor. Boş sözlerinizi kendinize saklayın. Peygamberimizin “Hiçbir şey yapamıyorsanız kalbinizle buğz edin” hadisini de  hiç duymamış bunlar.  Böyle bir süreçte tüm İslam Dünyası ayağa kalkmış hem İsrail’e, hem ABD’ye, hem Batı’ya karşı Filistin davasında Müslümanların hassasiyet gösterdiğini, İslam ülkelerinin uyumadığını göstermek  boşa mı sayılır? On binlerce kadın ve çocuk ölürken hala katil İsrail’e desteğini apaçık duyuran şirketlerin kafelerinde kahve içen, marketlerinden alışveriş yapan, hamburgerlerini yiyen Müslümanlar! Bari ses etmeyin.   Biz bu katliamın hesabının bizlere sorulacağından eminiz. İmanımız bunu gerektiriyor. En azından tarafımız belli olsun. En azından yüreğimizin yandığını haykıralım. Filistin davasını, Gazze katliamını, İsrail’in savaş suçunu sürekli gündemde, sürekli diri tutmak zorundayız. “Müslümanlar sustu” dendiği anda emin olun bu alçaklar bir sonrasında başka İslam Ülkelerine saldıracaktır. Bu katiller bilmelidir ki Müslümanlar uyumuyor. Ümmetin hafızasında hala Filistin davası ve hala İslam kardeşliği var diyecekler. Elimizde ki imkanlar ne ise onları yapmak boynumuzun borcu. En etkili şekilde boykotlar devam etmeli. İsrail’e en büyük desteği veren o kafelerde elinde kahvesi yüzümüze boş boş bakmasını istemiyorsak böyle bir süreçte çocuklarımıza Filistin davasını anlatmalı, onlara bu şuuru verebilmeliyiz. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English