Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Borç afişleri asılmalı

29 Monday 2024

CHP’nin aldığı belediyeler hizmet binasının önüne afişler astı. Bir önceki belediyenin borçlarını gösteren afişler dikkat çekti.  Bazı kesimlerce tepki ile karşılansa da ben bunun doğru olduğu kanaatindeyim. Bu borç listeleri sonuçta kayıtlara geçti. 5 yıl sonra bir sonraki dönem için kıyaslayacak bir durum oluştu. Borç demişken bu borçların kaynağı ve sürdürülebilirliği çok önemli. Yoksa borçsuz belediye değil borçsuz adam yoktur memlekette. Dediğim gibi neden borçlanılmış? Ödenebilir durumda mı? Belediye diyelim bir hizmet üretmiştir. Bu yatırımın ödemelerini 2 yıl vadeli yapmıştır. Burada algı yapıp “belediyeyi borçla aldık” demekte insafsızlıktır.   Aslına bakarsanız bunun bir şov mu yoksa gerçekten belediyelerin kötü yönetimine bir tepki mi olduğunu 5 yıl sonra göreceğiz. Gönül ister ki tüm belediyelerin borç durumu afişlerle bina önlerine asılsın. Mesela İstanbul, Ankara, İzmir Belediyeleri de bunu yapabilsin. İstanbul’da engellendiğini söyleyen İmamoğlu ne kadar borçlanmış? Hakeza Melih Gökçek’i suçlayan Mansur Yavaş ne yapmış? Konser ve heykelcilikte en iyi noktada olan İzmir’in borcu ne kadar? Tüm bunları da görmek isterdik. Diğer taraftan hiçbir parti ayrı yapmadan özellikle gelirlerinin sınırlı olduğu ilçelerde ki personel durumu çok göze batıyor. Aynı nüfus ve özelliğe yakın belediyelerin personel sayısı çok şaşırtıcı. Birinde 150 personel diğerinde 500 personel var. Fabrika deseniz yok, işletme yok. Peki bu insanları neden aldınız? İster yeniden seçilmiş, ister ilk defa seçilmiş bir başkanda işe alınmış olanları çıkartamıyor. Aynı ilçenin çocukları sonuçta. Lakin belediyeler iş verme yeri olmamalı. Artık belediyeler personel ihtiyacının fazlasını oy uğruna, yakınlarının beklentisini karşılama adına veya partinin isteği üzerine personel alımını bir bırakmalı. “Efendim gelen para personel maaşına anca yetiyor” mazeretlerinin temelinde bu saçma sapan işler yatıyor. Belediyelere bir kısıtlama getirilmeli. Merkezden gelen para yada gelirlerinin belli bir yüzdelik oranı göz önüne alınmalı. Öyle ilçeler var ki bu şişirilmiş işe alımlar yüzünden gelen para bırakın hizmet yapmayı personelin maaşına bile yetmez hale gelmiş. Merkez ilçeler dışında ki ilçelerimizin Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle ayakta kaldığını biliyoruz. Buna rağmen göz göre göre bu hatayı yapabiliyor. Tabi bunu tüm belediyeler için söylemiyorum. Üretim yapan, elde ettiği kiraları iyi değerlendiren, elinde ki bütçeyi en iyi şekilde kullanan, ihtiyacı kadar personel istihdam eden borçsuz belediyelerimiz de var. Ancak bir elin parmaklarını geçmiyor. Umarım belediye binalarını afişlerle donatan belediyeler bir sonraki seçimde yeniden kazansalar bile borç afişlerini gönül rahatlığıyla asarlar. Hatta seçim öncesi assalar çok daha güzel olmaz mı? Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English