Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Bay Bay Kemal!

22 Monday 2023
Muhafazakarların mücahidi, Solcuların yoldaşı, ülkücülerin reisi!… Seçimi kazanmak için her sıfatı kendinde görebileceğimiz siyasi bir deha kendisi. Hiçbir seçim kazanamadan o makamda kalabilmekte siyasi deha olmaya yeter. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteklediği tüm adaylar kaybetti. Son bir nefesle kendini yarışa atan Kılıçdaroğlu bu aralar ciddi sıkıntıda. 1 .Turda Meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakına kaptıran, oy toplamı yüzde 2 bile olmayan partilere bahşettiği 39 milletvekili ile vekil sayısını düşüren bir genel başkan olmanın ciddi sorunları olur. 1. Tur seçimlerin hemen arkasından CHP seçmeni isyan etmeye, sorgulamaya, öfkelenip saydırmaya başladı bile. CHP hiç  bu kadar madara olmamıştı. Onlarca yıldır bu makamda oturacaksın hiç seçim kazanmayacaksın ve son çıktığın seçimde de hezimet yaşayacaksın. O zaman bay bay Kemal derler adama. 2. Tur seçimleri henüz bitmedi diyebilirsiniz. Emin olun Chp seçmeninde bu seçim bitti. Seçim sonrası Kemal Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçip öfkeyle, kinle, yüksek tonda Erdoğan’ı diktatörlükle, yolsuzlukla suçlamakta Kılıçdaroğlunu kurtaramayacak. Her yenilgi sonrası bu tarz siyasetle  koltukta kalmayı başaran Kemal beyin bu sefer işi zor. Gerçi Chp’ye gönül verenlere, dededen Chp’liyiz diyerek en kötü sonuçlara katlanıp yine de vaz geçmeyenler de  az değil. Her defasında Ak Parti seçmenini koyun olmakla itham eden bu kitlenin biat kültürünü en zirvede yaşaması da ayrı bir sosyolojik araştırmam sebebi. Okumuş, aydın kesim! Bakalım bu seçim sonrası aynı numarayı yutacak mı göreceğiz. Seçim sürecinde “öndeyiz” twetiyle seçim kazanan! Kılıçdaroğlu yanlış yaptığını anladı sanırım. Deva, Gelecek ve Saadet karlı çıkarken hani kazan kazan olacaktı diye sonran Chp’lileri nasıl ikna edecek? Ben Kılıçdaroğlunun yerinde olsam seçim akşamı hiç ortalıkta gözükmeden eşyamı toplar eve giderim. O akşam yapacağı her açıklama tarihe not tutulacak. Muharrem İnce’nin  “Adam kazandı” sözcünü 5 yıldır hazmedemeyen Chp’li kesimin Kılıçdaroğlunun açıklamasına hiç tahammül göstermeyecek. Seçim sonrası siyaset yeniden şekillenecek. Türk siyasetinde yeni yüzleri, yeni söylemleri görüp duyacağız. Çok az kaldı. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English