Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Aman bize dokunmayın!

08 Haziran 2024

Tasarruf tedbirleri kapsamında Kamu Kurum ve kuruluşlarının servis kiralama giderlerinde kısıtlamaya gidildi. Tabi bu duruma özellikle sendikalar tepki gösterdi. Öyle ya asgari ücretli tasarruf yapsın! Emekli maaşlarından tasarruf yapılsın ama kamuda ki servislere dokunulmasın! Sendikalar işin özünü kaçırıyorlar. Bu bir hak meselesi olarak gördükleri anda ipin ucu kaçıyor. Türkiye olarak bu ekonomik dar boğazdan çıkabilmek, hepimizin belini büken enflasyonla mücadele edebilmek için yapılan adımlara karşı çıkmak nedir? Sürekli tasarrufu başka kalemlerden bekleyen memurların bu anlamsız çıkışlarını anlayamıyorum.  Ülkemizin çevresi ateş çemberi,  salgının ekonomik yükü, depremin ağır faturası üzerimizdeyken ve böyle bir süreçte emekli kendi ekmeğinden tasarruf yaparken memurların servis isyanı anlaşılır gibi değil. Kendi arabasıyla dışarıya çıkan insanların bin bir hesap yaptığı bir zamanda kusura bakmayın devletin ilk önceliği tasarruf yapmaktır. Sadece bununla değil ben hala kamu kurum ve kuruluşların neden Milyonlarca para verip araç kiraladıklarını da anlamış değilim. Bu sadece kiralama bedeli. Yakıt giderlerini de koyarsanız varın siz hesap edin. Tabi ki araç olacak ama müdüründen şefine kadar araç tahsis etmek doğru mu? Eskiden araçların üzerine yazılan “Resmi Hizmete Mahsustur” yazısının kaldırılmasıyla kim nereye gidiyor? Hangi alanda kullanıyor? Bunu da bilemiyoruz. Devlet işlerinin dışında özel işleri için kalem taşıyan devlet adamlarından bugüne gelmek büyümek değildir. Büyümek, aynı evde ki harcamalarınız gibi kılı kırk yararak yaptığımız tasarrufla olur. Şimdi herkes elini vicdanına götürecek ve bunun hesabını yapacak. Kimse bizim lüksümüze dokunmasın diyenlerin aklından, vicdanından şüphe duyarım. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”