Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​KIYAMET ÇOK YAKINDA...

10 Monday 2020
2020’ye girerken ki yazımda; herşeyin güzel olması, sağlıklı,huzurlu ve ülke adına güzel şeyler yaşanması için dua niteliğinde bir yazı yazmıştım ama ne huzurunnbsp; ne de gelecek olan güzel şeylerin ayak sesleri, yaşanan depremlerin, çığların, kazaların sesinden duyulmuyor. Ferhat eden annelerin sesleri kaplarken tüm gündemi, güzel şeylerin olacağına kimse inanmıyor. Can acıyor,yürek yanıyor, ülke ağır imtihanlardan geçiyor.



İşin kötü tarafı bu felaketler insan iradesinin dışında gerçekleşen eylemler, yani suç atacağımız bir devlet büyüğü veya bir topluluk yok. Çünkü asıl suç bizde Kim ne kadar kabullenmek istemese de kıyamet çok yakında...



Bildiğimiz ve şuanda yaşadığımız kıyamet alemetlerine hiç göz gezdirdiniz mi? Gelin sayalım bazılarını;



• Adam öldürme olaylarının ve fitnelerin fazlalaşması



• Salgın hastalıkların artması



• İnsanları Doğu'dan Batı'ya hareket ettirecek bir ateşin ortaya çıkması



• Doğa olaylarının ve yer hareketlerinin artması



Bunlar sadece bir kaçı ve Dünya’nın bizzat karşı karşıya kaldığı durumlar.



Kendi eşini, kızını, arkadaşını öldürenler, gözle görülmeyecek kadar küçük ve türünü dahi bilmediğimiz bir mikrobun yüzlerce insanı öldürmesi, yaşadığımız depremler, çığ altında verdiğimiz canlar, kurşunlara siper olan göğüsler ve ardı ardına gelen ölümcül kazalar... Sizce de bu alemetlerin karşılığı değil mi?



Yaşan felaketlerde, özellikle depremlerde herkes; deprem olayını izah ederken, toprağın altının çürük olduğundan bahsediyor ama; yerin üstünün çürüklüğünü ise kimse görmüyor. Kimsenin suçu kabullenmek istediği şu zamanda ‘’tabiat olayları’’ diyerek geçiştirmeye çalışıyoruz. Bir ayet ile uyanış sağlansın istiyorum;



‘’ En büyük azapdan önce, onlara mutlaka en yakın azaptan tattıracağız, olur ki, imana dönerler.’’ ( Secde : 21)



Artık suçu sende bende veya herhangi bir; yetki sahiplerinde aramayı bırak; En büyük suçlu aynaya baktığında gördüğün kişidir. Bir toplumu düzeltmek istiyorsan şayet , kendinden başla önce; Vardır ya hani; bizim toplumda; ‘’herkes yapıyorsa doğrudur.’’ diye bir kalıp.



Doğruyu kendinde bul yayılsın, sonra ugulanıyorsa o kalıp doğru silsilesinde çoğalsın.



Yapılan zinalar, birbirine karşı olan saygısızlıklardan tutunda yeme içme alışkanlığına kadar taklit ediyorsa; bu millet ; aç Kuran-ı Kerime bir; bak.; Şu devirde aynadakini düzeltmenin tek yolu Ali’ye Ayşe’ye bakmak değil, olurda yolunu kaybedip dünya seni kullamaya başladığında şöyle bir silkelenip, ‘’DUR’’ diyebilmek, ve dünyayı ahiretin için bir basamak niyetine kullanmak. Bunu başardığın gün senin kurtuluşun olacak.



Bak kardeşim



Bu kıyamet öyle yada böyle kopacak. İnan kimsenin de gözünün yaşına bakmayacak. Gönderilen klavuza (Kuran-ı Kerim) iyi bak. Hiç birşey için geç değildir unutman

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ahmet

    asıl kıyamet ev kiralarında,pazarda manavda,doğalgazda elektrikte,geçim derdinde kopuyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Konyalı

    Yazım hatalarını düzeltir misiniz? Önemli bir konu daha anlaşılır olacaktır.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English