Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​Jandarma Gibi Ol!

15 Monday 2020
Küçükken babaannem bana hep, çarşıda pazarda gezerken ‘ jandarma gibi olun!’ derdi. Bunu söylerken de yüz ifadesi hep böyle sertleşir, ciddi bir tavır takınırdı.

O yaşlarda ne demek istediğini pek anlamazdık. Açıkçası sorgulamazdıkta. Bir gün sohbet esnasında sordum babaanneme; ‘’neden jandarma?’’  O gün söyledikleri kolluk kuvvetlerine olan bağlılığımı yüzlerce kat daha attırmıştı.

‘’Ben onları çocukluğumdan beri bilirim, onların ciddiyeti, insan içindeki davranışları, haksızlığa olan tavırları, koruyup kollamalarını çok gördüm, çokça da şahit oldum. Sizde onlar gibi olun. Ciddi, haksızlığa ve zulme boyun eğmeyen ve fedakar.’’

Peki  jandarma olmak nedir?

Gecesini gündüzüne katıp, canı pahasına davasından ödün vermeyen ,aylarca evine uğramadan özlem dolu her saniyeyi  ‘Vatan Sağolsun’ diyerek giderildiği meslektir.

Dava uğrunda can verenlerin ve tüm Türk milletin yegane sevdası, göklerin sultanı ; Al bayrağın dalgasına kurban olabilendir.

‘’Bizim yolumuz taşlıdır, ayağını seven gelmesin.’’ der Abdulkadir Geylani,

Bu dava uğruna çıkılan yolun açtığı her yara , yarınlara bir miras bırakacağına, Her karışının kanla yoğrulduğu şu vatanda, mutlu sonun şehadet olduğuna inandır jandarma.

Ömür dediğimiz herkes için geçiyor. Harcadığımız yılları kimin uğruna feda ediyoruz?

Kimimiz cahiliyeti yol edinmiş kendine, kimimiz ne mutlu ki İslamiyeti. Birilerimiz vatanı dert edinmiş kendine ki, onlar bugünün kahramanı yarının melekleri..

Her birinin yüzlerce hayali tek bir gayesi var ömründe. Dilleri ise şu sözleri haykırır Türk milletine;

‘’Biz kısık sesleriz.

Haksızlıkta, cehalet savaşında, mazlumun hakkını gözetirken  yükselir sesimiz,

Biz derin nefesleriz,

Öksüzün, yetimin, ihtiyaç sahibinin yanında içimize akar gözyaşımız, dertleşiriz.

Biz keskin kılıçlarız,

Er meydanında belli olur yüreğimiz,

VE Biz..  Bu Yolun Yolcusuyuz

Sokaklarda,meydanlarda ,el ele, omuz omuza verilen mücadelenin,

Dökülen her damla kanın hesabını sormak için  verilen canların,

ve Türk kanun ordusunun şanlı neferleriyiz.’’

Görevi başında olan tüm kolluk kuvvetleri neferlerine kolaylıklar, bu kutlu yolda şehit olan yiğitlerimiz için de Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Jandarma Teşkilatının 181. Yılı kutlu olsun..

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Onur GÜLTEN

    Selin selin onur ben naptın nişanlandın mı 3 ayda hii

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ramazan bayram araştırmacı

    yazılarını okuyorum ve beğeniyorum konuları iyi seçiyor ve iyi yorumluyorsunuz bence okuyana ve anlayana çok faydalı teşekür ederim

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English