Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​Fazla mı normalleştik ne?

29 Monday 2020
Haberler, gündemler ve her akşam yayınlanan Korona tablosu.

Vefat edenlerin sayısı bir iki azalmış ise, hemen milletçe bir rahatlama ve ‘’Bana bir şey olmaz’’ havaları geri geliyor.

Son bir haftadır İstanbul’dayım. Eğlence mekanlarının dolup taştığı, sahillerin, meydanların ve alışveriş merkezlerinin akına uğradığı şehirden yazıyorum bugün.

Şehir zaten kalabalık bide tedbirsiz dışarı çıkanlar ile dolup taşmış her yer.

Mesela kapalı mekanlarda yemek yiyenleri görüyorum. Herkes maskesiz mekan çalışanları dışında. Maske takanların ki ise çenesinde.

Bir kaç ay önce aynı ortamda bulunmaktan delicesine korkarken, sadece bir normalleşme sürecine girildi duyurusuyla nasıl hiç bir şey olmamış gibi davranılıyor anlam veremiyorum.

Farkında mısınız?

Biz aylarca evde kaldık. Binlerce insan işsiz kaldı. Sektörler çöktü iş yapamaz olduk. Ekonomi beter hale geldi, bununla beraber sevdiklerimizden uzak kaldık. Kimseye güvenemez olduk.

Ramazan ayı geldiğinde içimiz buruk, gönlümüz buluşmalara hasret sessizce ve kimsesiz geçirdik 11 ayın sultanını. Canımız yanmadı mı?

Peki ya Bayram sabahı?

Hiç fark etmedik mi? O sabahki güneşin bir Bayramı aydınlatır gibi doğmadığını?

Kavuşmasız, bol özlemli, sarılmadan, ziyaretler yapılmadan ve bir el dahi öpülmeden geçirdik bayramı. Ne çabuk unutuldu bunlar!

Her şeyi unutmaya ve tedbirsizce yaşamaya ne kadar meyilliymişiz.

Normalleşme diyoruz ama biz anormal davranıyoruz.

Gözümüz her zamanki gibi gerçekleri görmek istemiyor ve “Lütfen tedbiri elden bırakmayalım, maskesiz gezmeyin! ” uyarılarını umursamazca çiğniyoruz.

Neden yazıyorum ben bunları?

Çünkü bu biz değiliz. Bizim ülke olarak karşılaştığımız zorlukları yenebilmek adına 80 milyon yüreğin bir yumruk olduğunu, milli irade duygumuzun zorluklara kalkan olduğunu herkes bilir. Yerlisi de yabancısı da.

Rabbim bu hastalığı, ülkemizin üstünden en kısa zamanda kaldırıp geri hazinesine alsın. Ondan gelenin ona gideceği hakikatine hepimiz hakimken, bizi isyana, sabırsızlığa, tedbirsizliğe ve cahilliğe sevk edecek davranışlar sergileyip, ülkemizi zora sokmasın. İmtihan olan bu süreci alnımızın akıyla, sağlıkla ve sıhhatle çıkmayı nasip etsin.

Selametle…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ramazan bayram araştırmacı

    AMİN DİYEREK YAZILARINIZA ANLAM VE BİLGİ KATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ramazan ÇETİNKAYA

    Selin Koç’un, imla kurallarını ve noktalama işaretlerini acilen öğrenmesi gerekiyor. İlkokul öğrencisi bile bu hanımefendiden daha çok hakim dilimize.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Leman

    İlkokul seviyesindeki yazıları yayınlayanlarda kabahat. Zerre derinlik yok. Şu sitedeki en sığ yazılar bunlar.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English