Son Dakika Haberler

Selin Koç

Selin Koç

​Buruk Bir Bayram

22 Friday 2020
Bayramlar Rabbimin bizlere kutsal hediyeleridir.  Bu hediyeleri tasnif etmeye kalksak, çoğumuz çocukluğunda yaşadığı bayramları anlatır.

Geçmişten günümüze kadar yaşanan her bayram, taşıdığı güzelliklerden birer birer fedakarlık etmiş olsa ki, bizler her geçen bayram da bir önceki için hasret çektik.  

Sabır ve bereket ayını, ülkedeki ağır imtihanlar eşliğinde geride bıraktık. Bu süre içinde bayrama kavuşmadan bu hastalıktan kurtulmayı ve Ramazan bayramında çifte bayram yaşamayı çok arzuladık.

Uzun zamandır evimiz her şeyimiz oldu. Kimine okul, kimine sinema salonu, cami, oyun alanı vs vs. Bir odaya bir hayat sığdırmaya çalıştık. Şimdi de bir bayrama bin hasret sığdıracağız.

Geçen sene bu zamanlarda bayramın heyecanını ve çarşılardaki coşkuyu anımsıyorum. Bayram için hep eskisine özenirken, bir anda bayrama dair bir heyecan duymaya hasret kalmak, yine insanoğluna kıymet bilmediğini hatırlattı. Bizler;

Şehirler arası yolların kalabalığından anlıyorduk bayramın geldiğini. Evlerde açılan baklavalardan, alışverişlerde çeşit çeşit şekerlerin torbalara doldurulmasından anlıyorduk.

Biz hiç sevdiklerimize sarılmadan bayram geçirmedik ki. Duyulan özlemin sıkı sıkı sarılmayla giderildiği kavuşmalardan anlıyorduk bayramın geldiğini.

Sabahın ilk ışıklarında İslam alemine bahşedilen bu özel günün şükrü için camilerde diz dize kılınan bayram namazlarından anlıyorduk.

Güneş farklı doğuyordu sanki bayram sabahlarında. Haydi yepyeni kıyafetlerini giy ve koş ailene sıkıca sarıl der gibi.

Sabırla devirdiğin ramazan ayının sonrasında  özlediğin kahvaltıların tadını sevdiklerinle çıkar der gibi.

Bu bayram hepimiz için buruk geçecek belli ki. Bu zamana kadar duyduğumuz tüm hasretlere bir de bayram hasreti eklenecek.

Şehirden şehre yolcukluklar olmayacak, uzun uzun misafirlikler, eşle dostla yapılan sohbetin zamana işlendiği anlar, gelen misafirler için yapılan yemeklerin tatlıların tadını kimse bilmeyecek ama, bu bayram bize çok şey öğretecek.

Sahip olduklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, gelenin gideni arattığını, hep daha iyisini istemek yerine elinde olanı en iyi şekilde değerlendirmenin ne kadar kıymetli olduğunu.

Bu zor günlerin  geçeceğini umut ediyoruz.

Umarım değerlerimizi yeniden kazandığımızda, zamanımızı dolu dolu yaşamayı, sevdiklerimize daha çok zaman ayırmayı, karşılıklı bir kaç kelamın bile  40 yıl hatır bırakabildiğini öğrenmiş oluruz.

Yaşanan bütün imtihanlara rağmen, tüm senenin sultanı ramazan ayını sağlıkla, sabırla ve iman ile geçirip, bayramına kavuşturan Rabbimize şükürler olsun.

Tüm İslam aleminin ramazan bayramını kutluyor, sağlıklı bereketli ve huzurlu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English