Son Dakika Haberler

Yaşar Toy

Yaşar Toy

​ORTAK AKIL VE ALADAĞ

24 Friday 2020
Konya, artık kış turizminin de önemli duraklarından biri olacak. Derbent Aladağ Kayak Merkezi yoğun çabalar ve girişimler sonucunda hak ettiği yatırımları alma yolunda. Şimdilik 9 milyonluk bir bütçe Aladağ için ayrılırken, öncelikle yapılması planlanan kayak evi beklentilerin karşılanacağı sinyalini de vermiş oldu.  Sadece Konya’ya değil bölgeye hitap edecek olması, kayak merkezinin önemli bir katma değer olacağını gösteriyor.

Düğmeye basan ve üç dönem Derbent Belediye Başkanlığı yapan Hamdi Acar ve ekibinin hakkını da teslim etmek lazım. Hamdi Beyin kararlılığı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanları Tahir Akyürek, Uğur İbrahim Altay, Milletvekilleri ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan işleyişe katkı sağlarken,  sonrasında bayrağı devralan şimdiki Derbent Belediye Başkanı Hüseyin Ayten’in de attığı somut adımlar, takdire şayandır. Göreve geldiği günden buyana Aladağ’a özel ilgi gösteren Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ta, sürecin en önemli paydaşı olarak lokomotif güç olmuştur.

Tüm bu ortak akıl ve ortak çaba, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın da katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Aladağ ziyaretiyle taçlanmıştır. 22 Ocak 2020 Çarşamba günü gerçekleşen ziyareti gelecek yatırımların habercisi niteliğinde olması adına önemsiyoruz elbette. Bakan Ersoy her ne kadar dağın zirvesinden pistin diğer cephesini görmese de, yapacağı ikinci ziyaret Aladağ’ın bundan böyle gündemlerinde olacağı anlamına geliyor ki o bakımda memnuniyet verici. Şimdi gözler Mart ayı sonunda yapılacak ikinci ziyarette. Bakan Ersoy’un yoğun gündemine ve diğer şehirlerin ısrarlı davetlerine karşın Konya’ya Aladağ ziyareti için gelmesi de şehrin birlikte hareket etmesinin en güzel örneği. Bir defa daha Vali Toprak’ın ve Ak Parti Genel Bşk.Yrd. Leyla Şahin Usta’nın özel çabalarına teşekkür ediyoruz.

Zirve yüksekliği 2350 metre olan Aladağ, kristal kar ve Erciyes’ten daha çok yağış alma özelliği ile yatırımcıların dikkatini çekmeye aday. Şimdi önemli olan bu birlikteliği sürdürebilmek ve girişimciyi cesaretlendirecek zemini hazırlamak. Eksiklerin tamamlanması adına herkesin elini taşın altına koyması çok önemli.  Yeni turizm alanları, alternatif arayışlar tanıtım adına şehrimizi yarışmacı ve rekabetçi iller arasında daha yukarılara taşıyacağı gerçeğini unutmamalıyız.

Bir başka özel ayrıntı ise Aladağ’ın dört mevsim ziyaretçi çekebilecek olması, yayla turizmi, çim kayağı ve diğer güzellikleri orta vadede yaşayabilmek mümkün olacak. Kamuoyunun ilgisi ve desteğinin önemli olduğunun da altını çizelim, bölgeye ziyaretlerin ve oradan paylaşımların şehir dışından daha çok turist çekeceğini bilmek gerekiyor. Hemşerilerimizin olduğu kadar turizm firmalarının hassasiyetlerini de önemsiyoruz.

Şimdi toparlayalım ; 
  • Marifet iltifata tabidir, emeği görmezden gelemeyiz.
  • Güç birliğine ve işbirliğine açık olmalı birbirimizi motive etmeliyiz.
  • Yatırımcıyı teşvik etmeli cesaretlendirmeliyiz.
  • Bilirkişilerle yürümeli, değerlendirmelerine kulak vermeliyiz.
Aladağ için yoğun mesai harcayan  mühendisinden teknik elamanına, destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara ise özellikle teşekkürlerimi sunuyorum .  Hayra vesile olanlara selam olsun.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • dırdırcı

    2 yıldır gidiyoruz. tam kayak merkezine gelince geri dönüyoruz. 8 km kuyruk var. altyapıyok insanlar rezil oluyor. kayseri ya da başlak a yerler örnek alınsın Goca Gonyalı bir park alanı yapamiyi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English