Son Dakika Haberler

Yaşar Toy

Yaşar Toy

​7 / 17

11 Aralık 2019
11 gün boyunca Konya tüm dünyayı yeniden hoşgörü iklimine davet edecek, vefa vakti diyecek. Aslında her vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsayıcı anlayışıyla, kardeşlik ve insanlık  temasıyla herkese ve her kesime dokunabilmeyi amaçlar. Mevlana Celaleddin Rumi’nin, ’Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır’  sözünün hakim kılınabilmesi yegane amaçtır.
 
Küreselliğin getirmiş olduğu ortak kullanım alanları  ve benzerlikler aynı zamanda bir karmaşaya ve yoğunluğa neden olmakta, insanlık yörüngesini bulmakta zorlanmaktadır. İşte her 7 / 17 Aralıkta Konya yeryüzüne bir fırsat sunarak, dinginliğin adresi olmaktadır.
 
Buradan hareketle, yaşanan 11 günlük etkinliklerin şehrimiz için de ayrı bir heyecana ve berekete vesile olduğu gerçeğini bir defa daha vurgulamakta fayda var. Lakin bu güzelliği yıl boyunca yaşayabilmenin mücadelesi vermeliyiz. Sorumluluk duygusuyla hareket etmek, tüm kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile kardeşlik ruhunu canlı tutmak önceliğimiz olmalı.
 
Kadim bir medeniyetin adresi olan bu coğrafya her dönem Anadolu’ya can suyu olmuş, ilmin ve irfanın filizlendiği neşvünema bulduğu topraklar olmuştur. İşte bu toprakların bizler de nefesi ve sesi olmaya mecburuz.
 
Yeni fikirlerin, çağın bilim insanlarının vücut bulmasına katkı sunarak ‘vefa’ mızı göstermeli, bu şehrin çocuklarına yakışanı yapmalıyız. Çünkü bu şehrin çocukları;
 
Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
Hoşgörülükte deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

Düsturunu benimser ve hayatının merkezine alır.
 
Vefa Vakti hayra vesile olsun,  hayırlar feth olsun, şerler def olsun.
 
746.Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin tekrar berekete vesile olması dileğiyle, kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M:V:Ilg.

    Yazılarınız bize ışık olmaya devam ediyor ve bitmesin istiyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Remzi

    yazınızdan çok istifade ettim

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ilgın M:V:

    Amin Yaşar Bey Allah Yolunuzu Açık Etsin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English