Son Dakika Haberler

Yaşar Toy

Yaşar Toy

​DAĞLARIN BAŞKENTİ; HAKKARİ

30 Monday 2019
Bir şehrin dönüşümüne şahitlik etmek bir anlayışın nelere kadir olduğuna tanık olmak adına Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında,Hakkari’ye Konya’dan bir heyetle anlamlı ve unutulmaz bir ziyaret gerçekleştirdik.

Vali den öte işlere imza atan Cüneyit Orhan Toprak inancın ve insanlara dokunmanın neler ifade ettiğini bizzat yerinde gösterdi.

ÖNCE ATANMIŞ SONRA ADANMIŞ

Önceki görev yeri olan Hakkari’ye yaptığı dokunuşları yerinde tespit ettiğimiz Vali Toprak’ın mutluluğuna şahit olduk.
Öyle ki; 2,5 yıllık görev süresince Hakkari ve Hakkarililerle hem hal olan, şehrin ihyasında ve terörle mücadelesinde inanılmaz işler yapan Vali Toprak,ömre bedel hizmetlerle,tam anlamıyla adanmışlığın timsali olmuş.

DEVLETİN YUNUS DİLİ 

Terörle kararlı ve istikrarlı bir şekilde mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir temsilcisi olarak en kritik coğrafyada görev yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, yaşanan travmanın yan etkilerinin, Yunus diliyle ve devletin şefkatli elleriyle tedavi edilebileceğini göstermiş, taşın altına gövdesini koymuş, “iman varsa,imkanda vardır” sözünün gereğini yaparak,pratik çözümler geliştirmiş.     Hakkari’nin güzel insanlarına kulak vererek, ortak bir aklı hayata geçiren Toprak; çocuklara ve gençlere yeteneklerini sergileme imkanı vermiş, kültürden-sanata, spordan-turizme geniş bir yelpazede projelere öncülük etmiş.

KAHRAMANLARLA 

Hakkari ziyaretimizde,kahraman Mehmetçiğimiz ve Özel Harekatçılarımızla birlikte olduk. O zor coğrafyada ve iklim şartlarında güvenliğimizi sağlamak adına görev yapan tüm güvenlik güçlerimizin şimdi nasıl da huzurla görev yaptıklarına yerinde tanık olduk. Çakallara göz açtırmayan vatan evlatlarımız, 7/24 elleri tetikte huzur içinde bir memleket için dosta güven düşmana korku veriyor.

TANIŞTIK SARILDIK KAYNAŞTIK

1.245 kilometre uzakta olsalarda kardeşliğimizin önünde bir engel olmadığını gördük,biriz birlikteyiz hep birlikte Türkiye’yiz diyerek birbirimize sarıldık ve kaynaştık. Gönül köprüsünün ebedi olması arzumuzu karşılıklı dile getirerek huzur içinde ve büyük bit özlemle vedalaştık Hakkarili hemşehrilerimizle.Vali Beyin attığı temellerin kalıcı olması adına birbirimize söz verdik, bağlarımızı daha da güçlendirdik.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, İl Genel Meclisi Üyesi Esma Çökmen, Afad İl Müdürü Yıldız Tosun, Valilik Özel Kalem Müdürü Adem Akkuş,Tarihi Bedesten Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Dölek,Selçuklu Belediyesi Personeli Mehmet Zahit Sert ve kameraman arkadaşım Şahin Bayram Hakkari ziyaretimize eşlik ederken, bizleri sıcak bir karışılma ile unutulmaz bir gün geçirmemize vesile olan, Rengi Hakkari ekibine,Hakkari kadın futbol takımına,Hakkari vali yardımcılarımıza,İl Jandarma komutanımıza, Hakkari halkına şükranlarımızı sunarız. 

Herşey için teşekkürler sayın valim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ragip

    Bir zahmet Hakkari ye verdiginiz ilgiyi Konya nin başkenti olan küçük ilçelere de verin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English