Son Dakika Haberler

Adem Yıldız

Adem Yıldız

​Bölge trafiğin sorumluluk alanı Konya’dan İstanbul’a kadar

10 Mart 2020
Konya, 40.838 km²’lik yüzölçümü ile Türkiye'nin en geniş ili ve Ankara, Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri ile komşu. Başta büyük ilçeleri Ereğli, Beyşehir, Akşehir olmak üzere toplam da 31 ilçesi var. Teknik bilgileri okuduğumuza göre icraata geçelim… 

31 ilçenin şehir merkezine mesafeleri…

Ahırlı 116 km, Akören 78 km, Akşehir 135 km, Altınekin 66 km, Beyşehir 91 km, Bozkır 119 km, Çeltik 178 km, Cihanbeyli 99,2 km, Çumra 46,1 km, Derbent 56,8 km, Derebucak 135 km, Doğanhisar 101 km, Emirgazi 136 km, Ereğli 149 km, Güneysınır 90,2 km, Hadim 122 km, Halkapınar 166 km, Hüyük 92 km, Ilgın 90 km, Kadınhanı 61,1 km, Karapınar 97,5 km,
Kulu 150 km, Sarayönü 51,7 km, Seydişehir 90,6 km, Taşkent 133 km, Tuzlukçu 130 km, 
Yalıhüyük 98,6 km, Yunak 157 km. 

803 km sorumluluk…

Tabi ilçeler arası yollarda Konya İl Jandarma Komutanlığının sorumlu olduğu alanlarda var. Ama Konya İl Emniyet Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün, toplamda 803 km bölgeden sorumlu. Konya bulunduğu konum itibari ile köprü vazifesi görüyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bu bakımdan yaz-kış demeden yollarda görevinin başında. En büyük çabaları ise bizlerin yani vatandaşların bir kılına zarar gelmemesi. Konya yaptığı festivallerle, fuarlarla, açılışlarıyla birçok devlet büyüğünü misafir ediyor. 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının istatistiğine göre Konya’ya gelen ziyaretçi sayısı 3.662.166 ve birçoğu karayolu ile ulaşımını sağlıyor… Yollar,  Bölge Trafiğe emanet. Bizler hep ziyaretçileri getireni biliriz ama ziyaretçilerin karayollarından kazasız belasız gelmesini sağlayanı bilmeyiz. 

Hava kar yağışlı, zeminde hafif tutma var, güzergahımız açık… 

‘Yollarımız güzergaha açık’ cümlesi sürücülerden çok onları sevindiriyor. Olumsuzlukları önlemek, gideceğimiz yere bizlerin kazasız belasız gitmesini sağlamak amacıyla çalışan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü diğer illere örnek olmalı. Birçok kazaya ve yolların olumsuz hava şartlarından kapanmasıyla görev için olay yerine gittiğimde gördüğüm tablo beni hep duygulandırır. Çünkü Trafik polisi bir kazada arkadaş, dost, ağabey olarak ailenin acısını paylaşıyor. Karayollarında alınan tedbirlerin birçoğu vatandaşın cebini yakmak değil oysa. 

Trafik terörü ile mücadelede aktif rol…   

Trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla Konya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sürekli sahada. Özellikle bayramlar da vatandaşların bayram tatilinde güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için büyük fedakârlık veriyor. En çok da sizin bayramınız mübarek olsun…  

Konya İl Emniyet Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne trafik terörü ile mücadelede aktif rol oynadığı için çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Sefa inan

    Yollarında kaza olmadığı zaman, insanlar sevdiklerine ulaştığı zaman Trafik Polisi Bayram yapar. Kazasız belasız günler dilerim.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English