Son Dakika Haberler

Adem Yıldız

Adem Yıldız

​Başmüdür Aydın diyor ki Onun için biz İdlib’deyiz

05 Thursday 2020
“Amerika Birleşik Devletlerinin, Rusya’nın ve İran’ın Suriye’de ne işleri var?” diye sormayanlar “Mehmetçiğin İdlib’de ne işi var?” diye soruyor. Cevabını Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın verdi. 

Hem Suriye’de terörün arındırıldığı bölgenin toprağında gözümüz yok diyoruz, hem de Suriye’de operasyonları aralıksız sürdürüyoruz. Eee peki bu nasıl oluyor diyoruz?

“Türk askerinin Suriye’de, İdlib’te ne işi var?” sorusu son zamanlarda popüler oldu bir hayli. Bunu söylemekten usandık desek yeridir…

Suriye ile 910 kilometrelik sınırımız var ve bu çizginin tam karşısında terör örgütleri at koşturuyordu. Bunların en başında ise DAEŞ/IŞİD/PYD geliyordu. Bunların tek işi ise Türkiye ile uğraşmaktı. Ayrıca bu terör örgütleri Suriye’den ziyade sınır illerimizde, anakent şehirlerimizde eylem düzenleme derdindeydiler. Irak ve Şam İslam Devleti veya İslam Devleti adı altında masumların canına kastediyorlardı. 

Türkiye gereken cevabı verdi… 

Türkiye bu oyuna daha fazla sessiz kalamadı ve binlerce DAEŞ/IŞİD/PYD teröristini etkisiz hale getirdi. Teröristlerin işgal ettiği bölgeler geri alınarak Özgür Suriye Ordusuna teslim edildi. Toprakları kendimize aldık mı? Türkiye, sınır emniyeti için ABD ve Rusya ile güvenlik koridoru anlaşmaları imzaladı. Anlaşmada terör örgütlerinin sınırımızın 30 kilometre güneyine çekilmesi talimatı verildi. Lakin bu anlaşmada ABD ve Rusya yine sözünde durmadı. Türkiye de yapması gerekeni yaptı. 

Rejim unsurları tabi bu kez de İdlib’de bombardıman başlatarak masum vatandaşları göçe sürükledi. Cilvegözü Sınır Kapısının hemen ardında milyonlarca vatandaş hayatını idame ettirmeye çalışıyor. 

Hudut Namustur!

Zaten Türkiye içerisinde yaklaşık 4 milyon mülteci ile uğraşmakta güçlük çekiyor. Bir o kadar mülteci kapımıza gelirse Türkiye ne yapar peki? Bunu soran yok ama. Üstelik içimizdeki bazı kişiler bu durumdan bir hayli rahatsız. Peki onlar biliyorlar mı, Türkiye’nin güvenlik koridorunun İdlib’den başladığını. Eğer biz ipi baştan sağlam tutmasaydık, sınırlarımız şuan tehdit altındaydı. 

Erbakan Hoca…

Türkiye, kendisine oynanmak istenen oyunu terörün başına yıktı. Bu oyunu başlatanlar da şaşkına döndü. Eee bu Suriye meseli yıllardan beri varlığını sürdürmüyor mu? Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan (Allah rahmet eylesin) Hocamız da bunu hep dile getirdi, “bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye'dir." Bunu anlamak çok mu zor! 

Başmüdür Mustafa Aydın, aziz milletimiz bu oyuna gelmedi!

1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Biz Suriye’ye şimdi gitmedik. Biz 1516’da Mercidabık Savaşını Suriye İdlib’de yaptık. Dış güçlerin oyunlarıyla o günün güçsüz Osmanlısı çekilmek zorunda kaldı. Ama onların gözü hala orada olduğu için bizi istemiyorlar. Eğer biz İdlib’de olmasak, bu kez şehitlerimizi içeride vermeye başlarız. O bölgeyi temizleyemezsek, içerideki sıkıntıları çözemeyiz. Onun için biz İdlib’deyiz. 10 bin kilometreden gelip Suriye’ye yerleşmedik. Asıl onların ne işi var bu topraklarda. Arap Baharı dediler, 8 yıldır bulundukları her yerde kan var, gözyaşı var. Aynı oyunu bize de uygulamaya çalıştılar, ama aziz milletimiz bu oyuna gelmedi.” 

Ne işimiz var İdlib'de diyen olmaz bu yanıttan sonra. Cevap açık ve net, çünkü herkes Müdür o Sayın Müdür.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English