Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​TORKU KONYASPOR ÜÇÜNCÜ OLURSA

18 Monday 2016
Eskişehir deplasmanındanda 3 puanla dönen Torku Konyaspor, ikinci hedefi olan Türkiye Kupasına odaklandı. Rakip yine Fenerbahçe.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’ye belkide en büyük darbeyi vuran Torku Konyaspor, Türkiye Kupası yarı final ilk maçı için Çarşamba günü rakibine üstünlük kurmak ve rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyecektir. Kupayı Konya’ya getirmek büyük, bir başarı olmakla birlikte, özellikle bu sezon taraftarlarımızın odaklandığı bir algıya açıklık getirmek istiyorum.

Torku Konyaspor ligi üçüncü sırada bitirdiği takdirde Avrupa kupalarına direkt gruplardan gidileceği algısı ve beklentisi hakim. Ancak TFF 2015 – 2016 statüsünün 12. Maddesi derki,

MADDE 12 – ULUSLARARASI KUPA MÜSABAKALARINA KATILIM

(1) 2015-2016 sezonu sonunda uluslararası müsabakalara katılım bu maddede yer alan usul çerçevesinde sağlanır. (2) 2015-2016 Sezonu sonunda; a) Spor Toto Süper Ligi'ni 1. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 1. Takım olur. b) Spor Toto Süper Ligi'ni 2. sırada bitiren takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gidecek 2. Takım olur. c) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. Takım olur. d) Spor Toto Süper Ligi'ni 3. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. Takım olur. e) Spor Toto Süper Ligi'ni 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. Takım olur. (3) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazanırsa, a) Spor Toto Süper Ligi'ni 3. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. Takım olur. b) Spor Toto Süper Ligi'ni 4. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur. c) Spor Toto Süper Ligi'ni 5. sırada bitiren takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım olur. (4) Türkiye Kupası’nda Şampiyon olan takım, Spor Toto Süper Ligi'ni 3. sırada bitirirse; a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olur. b) Spor Toto Süper Ligi'ni 4. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur. c) Spor Toto Süper Ligi'ni 5. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım olur. (5) Türkiye Kupası’nda Şampiyon olan takım, Spor Toto Süper Ligi'ni 4. sırada bitirirse; a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olur. b) Spor Toto Süper Ligi'ni 3. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur. c) Spor Toto Süper Ligi'ni 5. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım olur. (6) Türkiye Kupası’nda Şampiyon olan takım, Spor Toto Süper Ligi'ni 5. Sırada bitirirse; a) Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olur. b) Spor Toto Süper Ligi'ni 3. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 2. takım olur. c) Spor Toto Süper Ligi'ni 4. sırada bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım olur. (7) UEFA’nın, UEFA Kulüplerarası Müsabakalara katılma şartlarında yapacağı değişiklikler aynen uygulanır. (8) Sportif başarı neticesinde UEFA Kulüplerarası Kupa müsabakalarına katılım hakkı elde ettiği halde, UEFA’nın, kupa müsabakalarına katılım ile ilgili kriterleri karşılamaması nedeniyle bu müsabakalara katılamayan takımların yerine; bu kriterlere uygun olmak şartıyla Lig sıralaması gereği takip eden diğer takımlar katılır. (9) Türkiye’nin UEFA Fair-Play sıralaması gereğince fazladan bir takımla UEFA Avrupa Ligine katılmaya hak kazanması halinde TFF’nin belirleyeceği Fair-Play kriterleri neticesinde 1.olan takım UEFA Avrupa ligine katılmaya hak kazanır.Şayet bu takım sportif başarı nedeni ile UEFA Kulüplerarası müsabakalara katılmaya hak kazanmış ise Fair-Play sıralamasında takip eden diğer takım katılır.

Buna göre şöyle bir durum söz konusu.

Torku Konyaspor ligi üçüncü sırada bitirdiği takdirde, 

Avrupa kupalarına direkt gruplardan katılabilmesi için Türkiye Kupasını ya kendisi alması gerekiyor yada Şampiyonlar Ligine katılma hakkı elde etmesi kaydıyla Fenerbahçe’nin alması gerekiyor. Ç.Rizespor Kupayı kaldırır, Torku Konyaspor ligi üçüncü sırada bitirirse yeşil beyazlılar ön eleme oynayacak.

Rekorlar kırmaya devam eden Torku Konyaspor’umuz çok yüksek ihtimalle sezonu üçüncü tamamlayacak. Dilerimki Türkiye Kupası da müzemizi süslesin.

Kalın sağlıcakla.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English